Nem kell tovább várni, már kóstolható az ország tortája





Nemcsak jól néz ki, de nagyon finom is.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.08.18.
Módosítva: 2023.08.18.
Spicces füge respektus Magyar Ízek utca Magyarország Tortája

Már péntektől megkóstolható a Szent István-napi ünnepségek keretében, a Magyar Ízek Utcáján a 2023-as ország tortája. Ennek kapcsán tette fel a kérdést Szentkirályi Alexandra: mi az, fügés, karamellás, tokaji aszús és most mindenki erről beszél? A kormányszóvivő legújabb, Facebook-oldalára feltöltött videója mellett gyorsan meg is válaszolta a kérdést: ez nem más, mint az idei év ország tortája, a Spicces füge respektus.

Spicces füge
Magyarország Tortája 2023-ban a Spicces füge respektus (Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület)

A Magyarország Cukormentes Tortája program „nagy testvére” a Magyarország Tortája verseny. 2023-ban a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda cukrásza, Lakatos Pál kreációja, a Spicces füge respektus fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet. Ami a nevet illeti: a „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt.

 

A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé-tükörzselé teszi igazán különlegessé ezt az ízvilágot, melyet az akácmézes fehércsokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg.

 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája-versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk tiszteletére.

Magyarország Cukormentes Tortája 2023-ban a Kikelet

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese 2023-ban a Kikelet lett, amelyet a makói Papp Cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia készített. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor.

A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé-mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás