Látványosság lett az életveszélyes zuglói lyukból





Egy apró repedésből balesetveszélyes lyuk keletkezett egy zuglói utcában. A hatóság öt napig várt, mire megkezdte a méretes kátyú kijavítását.



Megosztás
Szerző: FaIv
Létrehozva: 2023.08.10.
Módosítva: 2023.08.10.
XIV kerület zuglói lyuk vihar

Az elmúlt napok zord időjárása szörnyű állapotokat hagyott maga után országszerte és Budapest több pontján is. Pénteken és szombaton özönvízszerű esőzés, illetve viharok pusztítottak, amelyek a XIV. kerületet sem kímélték: Zuglóban az utakra, házakra, autókra, elektromos vezetékekre dőlt fák, valamint leszakadt faágak, vízzel elárasztott helyiségek maradtak az ítéletidő után. 

Óriási lyuk tátong Zuglóban  Fotó: Metropol

A kárelhárításon ugyan nagy erőkkel dolgozott a katasztrófavédelem, ám a Gyarmat utcai evangélikus kápolnával szemben négy napig tátongott egy méretes lyuk, ami már turistalátványosságként funkcionál, ugyanis felkerült a Google térképére is „A hírös zuglói Lyuk” néven:

Az első augusztusi hétvége viharai az idei nyári hetekéhez képest jóval erőteljesebbek voltak. A hétvége viharai, felhőszakadásai különösen Budapestet, illetve Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyéket érintették a leginkább. Rengeteg lakás, üzlet, szórakozóhely is beázott, az özönvízszerű esőzések pincéket árasztottak el vagy okoztak beázásokat a lakóingatlanokban.

A zuglói kráter egy kisebb lyukból nőtte ki magát, ami napról napra egyre nagyobb és mélyebb lett. Végül csak 3 nappal később kerítették el a veszélyes hasadékot.

Betemették a lyukat  Fotó: Metropol

A vihar után öt nappal kezdte meg a Fővárosi Csatornázási Zrt. a kátyú betemetését. A vállalat munkatársai szerdán megjelentek a XIV. kerületi Gyarmat utcában, és nekikezdtek a beszakadt út javításának. 

Nem csakhogy be kell temetnünk a lyukat, hanem a vezetékeket is ki kell cserélnünk. Nem hinném, hogy ezzel még ma végzünk

 – mondta el lapunknak az egyik munkás.

 





 





Ezeket olvastad már?
Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás