
„Az orvosok szerint, a lányom sosem fog járni vagy beszélni - most színpadon áll”
Az édesanya elhatározta, hogy másokon is segít.
Egy kutatás szerint a műanyag vágódeszkák potenciálisan jelentős mikroműanyag-forrásai az élelmiszerekben.
Mint kiderült, a műanyag vágódeszkák eddig figyelmen kívül hagyott mikroműanyag-források az élelmiszerekben. Az Environmental Science and Technology folyóiratban megjelent tanulmány szerint az egy főre eső éves kitettség 7,4-50 gramm lehet: 7 gramm mikroműanyag a polietilén és 49,5 gramm mikroműanyag a polipropilén vágódeszkából.

A szakemberek azokra a mikroműanyagokra összpontosítottak, amelyek a zöldségek aprítása során szabadulhatnak fel a kés által felsértett műanyag vágódeszkákból. Egy korábbi tanulmány szerint pedig a mikroműanyagok akár 30-szor ellenállóbbá tehetik a baktériumokat az antibiotikumokkal szemben. A szakemberek azt javasolják, hogy alaposan tisztítsuk meg a műanyag vágódeszkákat, de jobb, ha inkább kerüljük a használatukat.

Az édesanya elhatározta, hogy másokon is segít.

A közösségi oldalán tudatta a hírt.

A fiatal nő születésnapját ünnepelte, de tragédiával zárult a buli.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.