Ennyi volt a nyár? A kánikulának vége, de van egy rosszabb hírük is a meteorológusoknak





Nemhogy kánikula, de 30 fok se nagyon lesz már ezen a nyáron. Legalábbis az AccuWeather előrejelzése szerint.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.01.
Módosítva: 2023.08.01.
lehűlés hideg időjárás hidegfront

Azok számára, akik a most következő hétvégék valamelyikén terveznek nyaralni menni, sajnos van egy rossz hírünk. Nem egészen olyan lesz az időjárás, mint amilyet egy családi nyaralás alkalmával elvárnál. Mutatjuk a részleteket!

Meglehetősen hűvös hétvégék elé nézünk (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay.com

Kedden délelőtt még inkább csak fátyolfelhők zavarták a napsütést, majd délután északnyugat felől vastag felhők érkeztek. Egyre többfelé alakult ki zápor, zivatar. Eleinte a déli, délutántól az északnyugati szél erősödött meg. Kedd estétől szerda reggelig az este érkező hidegfront miatt többfelé várható zápor, zivatar.

Szerdán délelőttől már sok napsütés és kevés gomolyfelhő valószínű. A hőmérséklet 24 és 29 Celsius-fok között alakul, így mérsékelten meleg idővel számolhatunk. A délire forduló szél néha megélénkül, ami a frontérzékenyek esetében több nehézséget is okoz majd.

Sok napsütésre és strandidőre számíthatunk csütörtökön. Estétől északnyugaton azonban már kialakulhat eső, zápor vagy zivatar. Többnyire 29 és 35 fok közötti hőség várható. Estétől megerősödik az északnyugati szél, ami sokaknál idegrendszeri terhelést válthat ki, hiszen ekkor már napok óta kifejezetten szeles idővel van dolgunk.

Pénteken sok napsütés mellett gomolyfelhők lesznek az égen. Északnyugaton, északon már szórványosan lehet zápor, zivatar. A hőmérséklet jelentősen nem változik majd. Várhatóan 30 Celsius-fok körül alakul a nappali hőmérséklet – írta meg a Köpönyeg.

A hétvégére erős lehűlésre kell számítsunk, ami kifejezetten rossz hír azoknak, akik nyaralást terveztek. Erős lehűlésre, több helyen már őszies időre van kilátás. Az erősen felhős égből eleinte zivatarok, majd tartós esők fordulnak elő, miközben erős lesz az északi szél. Mindez az arra érzékenyek szervezetét is megterheli majd. A tartósan csapadékos tájakon a csúcsértékek valamivel 20 Celsius-fok alatt maradnak.

Az AccuWeather előrejelzése szerint egészen augusztus második hetéig ilyen, csapadékos időjárásra kell számíts. A hőmérséklet augusztusban jellemzően alig haladja majd meg a 30 Celsius-fokot. Az éjszakai hőmérséklet a jövő hét elején 10 Celsius-fok közelébe hűl majd.





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás