Itt lesz forgalomkorlátozás az atlétikai vb miatt





Augusztus 19-én kezdődik az atlétikai világbajnokság Budapesten. A rendezvény miatt 9 kerületben lesznek időszakos forgalomkorlátozások. Itt a rendőrség hivatalos listája az érintett útszakaszokról, dátumokkal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.19.
futóverseny atlétikai világbajnokság Andrássy út Városligeti fasor

2023. augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezik meg a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot. Az esemény fő helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ lesz, a gyaloglást és a maratoni futóversenyeket pedig a Hősök teréről rajtolva Budapest legszebb részein, a 6. kerületben, a belvárosban és az 1. kerületben rendezik meg. Az eseményhez kapcsolódóan több helyen lesznek ideiglenes forgalomkorlátozások szerte a városban. Van, ahol megállni, van, ahová behajtani lesz tilos.

atlétikai vb, forgalomkorlátozás
Kiderült,  hol és mikor lesz forgalomkorlátozás az atlétikai vb miatt – Fotó: Budapest 2023 NZRT.

9 kerületben lesznek forgalomkorlátozások

A rendőrség hivatalos közleménye szerint sportrendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. szeptember 15-ig Budapesten az I., V., VI., VIII., IX., XII., XIII., XIV. és XXI. kerületben. Tilos lesz megállni például az alábbi helyeken:

Augusztus 31-én a Felsőerdősor utca páratlan oldalán az Andrássy út és a Benczúr utca között.
Szeptember 15-én Csepel rakpart mindkét oldalán a Kvassay Jenő úttól a Csont utcáig, Szabad Hongkong úton a Csont utcától a Nemzetközi Atlétikai Központig, Csont utca mindkét oldalán Csepel rakparttól a Szabad Hongkong utcáig, Dalai Láma út mindkét oldalán a Szabad Hongkong úttól a Beöthy utcáig.
Augusztus 3-tól szeptember 1-ig az Állatkerti körút mindkét oldalán a Gundel Károly úttól a Hősök teréig.
Augusztus 10. és 30. között a Kvassay zsilip úton a Nagy-Duna sortól a Nemzetközi Atlétikai Központ Szabadtéri Edzőpályáig, Nagy-Duna sor mindkét oldalán Kvassay Zsilip utcától a Dobó utcáig, Dobó utca mindkét oldalán a Kvassay zsilip úttól a Kvassay zsilip útig, Nagy-Duna sor mindkét oldalán a Dobó utcától a Wein János útig, Wein János utca mindkét oldalán a MOL kúttól a Nagy-Duna sorig (Vízművek és OTP közötti útig), Győri út mindkét oldalán az Alkotás úttól a Csörsz utcáig, Csörsz utca Sportközpont felőli oldalán a Győri úttól a Csörsz utca 15. számig.
Augusztus 12–31. között a Hajóállomás utca mindkét oldalán a Komor Marcell utcától Kvassay Jenő útig, Laczkovich utca mindkét oldalán a Hajóállomás utcától a Hajóállomás utcáig, Soroksári út mindkét oldalán (MŰPA mellett) Lechner Ödön fasortól a Hajóállomás utcáig.
Augusztus 12–31. között az Olof Palme sétány mindkét oldalán (Műjégpálya előtt is) a Hősök terétől a Verona angyalai utcáig.
Augusztus 15–29. között az Andrássy út szervizútján (mindkét oldalon) a Dózsa György úttól a Munkácsy Mihály utcáig.
Augusztus 15–30. között a Fő utca mindkét oldalán a Szilágyi Dezső tértől a Corvin térig, Apáczai Csere János utca páros oldalán az Eötvös tértől a Wekerle Sándor utcáig, Apáczai Csere János utca páros oldalán az Apáczai Csere János utca 4. számtól a Régi Posta utcáig, Petőfi téren az Apáczai Csere János utcától a Duna korzóig, Petőfi tér páratlan oldalán a Régi Posta utcától a Március 15. térig, Erzsébet téren a Bécsi utcától és Miatyánk utcáig, Margitsziget Szállodasor közötti terület Schulek Frigyes sétánytól a Zielinski Szilárd sétányig, Szekszárdi utca páratlan oldalán a Madarász Viktor utcától Tomori utcáig, Ifjúság útján a hotel előtt, Baross tér páratlan oldalán a Fiumei úttól és Festetics György utcáig.
Augusztus 18–21. és augusztus 23–27. között a Verona angyalai utca mindkét oldalán a Dózsa György úttól az Olof Palme sétányig, Állatkerti körút Városliget felőli oldalán a Gundel Károly úttól az Állatkert gazdasági bejáratáig, Konrad Adenauer út mindkét oldalán a Zichy Mihály úttól a Kós Károly sétányig, Kós Károly sétányon a Hermina úttól a Hősök teréig.
Augusztus 21–31. között az Attila úton található buszparkolóban (Dózsa György tér).
Augusztus 23–24. között az Andrássy út szervizútján a Munkácsy Mihály utcától az Izabella utcáig, Kodály körönd teljes területén.
Augusztus 23–27. között a Lánchíd utcában a Lánchíd melletti nagy parkolóban.
Augusztus 23–28. között az Andrássy út szervizútján (mindkét oldalon) az Oktogontól az Eötvös utcáig, Oktogon nyugati szervizútján az Andrássy út és Teréz körút között (Oktogon 4. szám előtt).
Augusztus 24–27. között az Andrássy út mindkét oldali szervizútján a Munkácsy Mihály utcától az Oktogonig, Kodály körönd teljes területén, Oktogonon körben, Andrássy út minkét oldalán az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig, Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Király utcától az Arany János utcáig, József Attila utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Széchenyi térig, Erzsébet tér mindkét oldalán a Harmincad utcától (Bécsi utca) a József Attila utcáig, Nádor utca mindkét oldalán a Mérleg utcától a József Attila utcáig, Széchenyi téren körben (a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban is), Akadémia utca mindkét oldalán a Széchenyi tértől a Vigyázó Ferenc utcáig, Dorottya utca mindkét oldalán a Széchenyi tértől a hotel mélygarázsáig, Alagút utca mindkét oldalán a Váralja utcától a Krisztina körútig, Attila út mindkét oldalán a Roham utcától a Szarvas térig, Dózsa György téren körben, Váralja utca mindkét oldalán a 49. számtól az Attila útig, Apród utca mindkét oldalán az Attila úttól az Ybl Miklós térig, Ybl Miklós tér mindkét oldalán az Apród utcától a Lánchíd utcáig, Lánchíd utca mindkét oldalán az Ybl Miklós tértől a Clark Ádám térig és az Öntőház utca mindkét oldalán.

 

Atlétikai vb 2023 - A maraton útvonala
Így néz ki a maraton útvonala. Fotó: Budapest 2023 Zrt.

Ezek az utak teljesen le lesznek zárva

Rengeteg kisebb-nagyobb útszakasz van teljesen lezárva augusztus 4. és szeptember 1. között, nem minden nap és van, hogy nem is egész nap. A pontos dátumokról és időszakokról itt lehet tájékozódni. A példa kedvéért teljesen lezárják:

Kerület

Utca

Dátum

XIV.Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól a Hősök teréig.augusztus 4.–szeptember 1. között
XIV.Kós Károly sétány belváros irányú forgalmi sávját a Hermina úttól a Hősök teréig, Hősök terét a Szépművészeti Múzeum előtt a Kós Károly sétánytól a Dózsa György útig.augusztus 4–5. és augusztus 30–31. között
XIV.Hősök tere északi részén a kerékpársávot és a kanyarodósávot lezárják.augusztus 4–31. között
VI. és XIV.Kós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig, Hősök terét körbe, Dózsa György utat a Városligeti fasortól a Gundel Károly útig, Andrássy utat a Dózsa György úttól a Kodály Köröndig.augusztus 12–13. és 27–28. között
XXI.Kvassay zsilip utat a Weiss Manfréd úttól a Nagy-Duna sorig, Nagy-Duna sort a Kvassay zsilip úttól Wein János útig, Dobó utcát a Wein János úttól a Nagy-Duna sorig, Wein János utat (kivéve célforgalom) a Weiss Manfréd úttól a Nagy-Duna sorig.augusztus 14–28. között
XIV.Hősök terét körben (kivéve a Dózsa György utat), Olof Palme sétányt a Hősök terétől a Verona angyalai utcáig, Veronai angyalai utcát az Olof Palme sétánytól a Dózsa György útig, Kós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig.augusztus 17–21. között

Szakaszosan és időszakosan is lesznek lezárások

A versenyek ideje alatt lesznek olyan útszakaszok, amiket csak néhány órára zárnak le. Ezek listája a következő:

  • augusztus 28-án 6 órától 18 óráig az Andrássy út Kodály Körönd és a Bajza utca közötti szakasza;
  • augusztus 22-én 22 órától augusztus 23-án 6 óráig az alagút;
  • augusztus 23-án 13 órától 15 óráig a Hősök tere körben, a Veronai angyalai utca az Olof Palme sétánytól a Dózsa György útig, a Kós Károly sétány a Hermina úttól a Hősök teréig, a Dózsa György út a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig, az Andrássy út az Izabella utcától a Dózsa György útig, a Rippl Rónai utca a Délibáb utcától a Lendvay utcáig, a Munkácsy Mihály utca a Lendvai utcától a Délibáb utcáig, a Lendvay utca a Rippl Rónai utcától a Dózsa György útig, a Bajza utca a Városligeti fasortól az Aradi utcáig, a Szinyei Merse Pál utca az Aradi utcától a Kodály Köröndig, a Szív utca a Szegfű utcától az Aradi utcáig és a Rózsa utca a Szegfű utcától az Aradi utcáig.




 





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás