A gondozónő elárulta: ezt bánják az emberek a haláluk előtt





Halálos betegek otthoni ápolásával foglalkozik egy nő: elmondása szerint, bár nem könnyű a munkája, és sok felelősséggel jár, mégse cserélné el semmiért. Beszámolójában kitért arra, milyen feladatokat kell teljesítenie, illetve, mit bánnak sokan a halálhoz közeledve.



Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.08.23.
gondozó palliatív ellátás haldokló megbánás

Nem egyszerű feladat ott lenni valaki mellett élete legutolsó pillanataiban, mégis vannak, akik ezt választják hivatásuknak. Katrina Homer korábban két évtizedig dolgozott házi gondozóként, mielőtt 2021-ben úgy döntött, palliatív ellátásba kezd, melynek során halálos betegekről kell gondoskodnia, egészen a végső percig.

idős, kórház, halál
Képünk csak illusztráció – Fotó: Pixabay

A nő akkor döntött a váltás mellett, amikor meghalt az édesapja, aki azt szerette volna, ha az otthonában, szerettei körében éri utol a halál, ám ez nem valósult meg. Katrina ezután határozott úgy, hogy már haldokló betegek ellátásával szeretne foglalkozni.

Apám otthon akart maradni, és odahaza akart meghalni, a családjával maga körül, de ez nem volt lehetséges. Élete végén nem kapta meg azt az ellátást, amire szüksége lett volna, és ami segíthetett volna neki kényelmesebben érezni magát. Emiatt döntöttem úgy, hogy gondoskodóbb feladatot szeretnék elvállalni. Egy olyan munkát, melynek során segítek abban, hogy az utolsó napjaikat vagy heteiket élő emberek részesüljenek mindabban a szeretetben és törődésben, amire rászorulnak, és teljesíteni tudom az utolsó kívánságaikat

– mondta el a döntése mögött álló indokot Katrina a Mirrornak.

A nő munkája nem könnyű, és szinte sosincs két egyforma napja, mégsem bánja, hogy így határozott: megtiszteltetésnek veszi, ahogy támaszt nyújthat az embereknek életük végső pillanataiban. Beszámolójában megosztott néhány megható, vagy éppen mulatságos történetet, utolsó kívánságot, és megemlítette azt is, mi az, amit néhányan bánnak, a véghez közeledve.

Egy házaspár szomorúságát fejezte ki amiatt, amiért vannak olyan családtagjaik, akikkel egy ideje nem találkoztak, vagy nem beszéltek. Ez téged is arra késztet, hogy elgondolkodj azon, miként szeretnéd megtartani az életedben azokat, akiket szeretsz, és hogy ennek érdekében néha nagy erőfeszítéseket kell tenned

– árulta el Katrina.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás