A Groupama Arénában kapta a hírt a Fradi-ellenfél edzője: kisfia halálos beteg





A csütörtökön a Groupama Arénában pályára lépő ír Shamrock Rovers trénere, Stephen Bradley kétszer is leköszönt volna tisztéről, és csak a felesége könyörgésére gondolta meg magát.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.07.25.
Stephen Bradley FTC Groupama Aréna

A múlt ismétli önmagát. A Bajnokok Ligája selejtezőjében búcsúzott, edzőváltás után lévő  Ferencváros az Európai Konferencia-liga selejtezőjének 2. fordulójának első meccsén a Shamrock Roversszel találkozik. Emlékezetes, a Hoops becenevű ír együttes egy éve a Európa Liga rájátszásában kiadós, 4-0-s verést kapott az Üllői úton. 

Stephen Bradley
Stephen Bradley edzőt és családját személyes trauma is sújtja Fotó: AFP

Csak Emma asszony kérésére folytatta

Kiderült, a zöld-fehér ír együttes trénere, Stephen Bradley azért maradt tisztében, mert a felesége, Emma erre kérte. A Shamrock Rovers ugyanis nem éppen a legfényesebb időszakát éli, az Ír Kupa első fordulójában búcsúzott, ami utoljára öt éve fordult elő, ezúttal a Dundalk ellen 1-0-ra kapott ki. Ráadásul az edzőt és családját személyes trauma is sújtja, a 37 éves tréner, 2022-ben a Groupama Arénában tudta meg, hogy fia, Josh rákbetegségben szenved. Sajnos a kilencéves fiú állapota azóta sem javult. Az Irish Mirror megírta, ismerősök, klubfőnökök 80 ezer fontot (35 millió Ft) gyűjtöttek a fiú gyógykezelésére. Bradley mester akkor úgy gondolta, Josh állapota miatt felmondja állását, de a neje rábeszélte arra, hogy maradjon.

Ziccergyilkos kölcsöncsatár

A Dundalk elleni vereséggel zárult kupameccsen a Celtictől kölcsönben hozzájuk érkezett húszéves csatár, Johnny Kenny 3-4 tiszta ziccert puskázott el. A legnagyobb esélyénél az elé kifutó kapus fölött a felső kapufára emelte a labdát, az visszapattant hozzá, de Kenny fejese a kapu fölé szállt.

„A hibája ellenére kiváló képességű labdarúgó, töretlen a bizalmam felé. Remélem, csütörtökön Budapesten szerencsésebb lesz” – mondta Bradley edző.

Aztán jött egy újabb hidegzuhany, mert a legutóbbi ír bajnokin a Rovers idegenben 1-0-ra alulmaradt a Cork Cityvel szemben. A vereség után Bradley éppen a tévének nyilatkozott, amikor a közeli kocsmából az hallatszott, hogy több Cork-drukker minősíthetetlen megjegyzésekkel illette a beteg fiát. 

„Korábban édesanyám is rákban hunyt el” – nyilatkozta a Shamrock-edző. „Panaszt tettem a Cork-vezetésnél, mely azonnali hatállyal, örökre kitiltotta a City stadionjából két drukkerét, de a többiek után is nyomoznak. Ezeket a lelketlen embereket kényszerből beköltöztetném a rákbetegek kórházi kórtermébe...”

A megtört szakembert ezúttal is – immár másodszor – Emma beszélte rá arra, hogy dolgozzon tovább.

„A gyerekeidnek és a családodnak nem kellene ezt hallaniuk, vagy elviselniük a munkám miatt” – fogalmazott Bradley.

A Ferencváros–Shamrock Rovers Konferencia-liga-meccset csütörtökön 19 órakor (tv: M4 Sport) játsszák.





 





Ezeket olvastad már?
Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás