Friss: Lezuhant egy repülőgép – részletek





Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália északi partjainál, hárman megsérültek, egy ember állapota válságos – jelentette a helyi média vasárnap.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.27.
Módosítva: 2023.08.27.
lezuhant gép sérültek szerencsétlenség

A repülőgépen feltehetően több mint 20 főnyi személyzet tartózkodott, amikor az ausztráliai Északi Területen, Darwintól északra fekvő Tiwi-szigeteknél lezuhant egy kiképzési gyakorlat során – jelentette az AAP hírügynökség.

A helyi 9 News tévéadó arról számolt be, hogy egy amerikai Bell Boeing V–22 Osprey típusú repülőgép járt szerencsétlenül.

Fotó: YouTube/képünk illusztráció

Az ABC helyi műsorszolgáltató azt közölte, hogy a személyzet több tagját kimentették, és az első jelentések nem szóltak halálos áldozatokról. Az ausztrál védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az incidens a Predator's Run 2023 (A ragadozó futása 2023) kódnevű hadgyakorlat során történt.

Az első jelentések szerint az incidensben az Egyesült Államok védelmi személyzete érintett, az Ausztrál Védelmi Erők tagjai nem

– idézte az ABC a szóvivőt.

A katonai manőverekben Kelet-Timor, Indonézia, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek mintegy 2500 katonája vesz részt Ausztrália északi részén. A billenőrotoros katonai konvertiplán, a helikopter és a szállítógép „keresztezése”. A helikopterekhez hasonlóan képes függőlegesen fel- és leszállni.

Huszonhárom éve, 2000 áprilisában egy Bell Boeing V–22 Osprey típusú repülőgép arizonai balesetében 19 tengerészgyalogos vesztette életét kiképzés közben. Öt éve, 2017-ben egy amerikai-ausztrál hadgyakorlat keretében az amerikai hadsereg egyik ilyen típusú gépe a tengerbe zuhant, miután egy hajó tatjának ütközött, akkor három ember meghalt.





Frissítés: 

„Összesen 23 ember volt a fedélzeten. Hárman meghaltak, öt sérültet pedig súlyos állapotban szállítottak a Darwini Királyi Kórházba. A többi sérültet a helyszínen látták el” – ismertette az amerikai haditengerészet egy tisztviselője.





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás