38 autónyi eszközt hagytak hátra a rászorulóknak a Sziget Fesztivál résztvevői





A sátrak, polifoamok és matracok a legjobb helyre kerültek.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.08.19.
Máltai Szeretetszolgálat eszköz sziget fesztivál

Hihetetlen, de igaz. A Sziget Fesztivál résztvevői, amennyiben a szigeten hagyják hátra a cuccaikat, azzal a rászorulókat támogatják a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A fesztivál szervezői ugyanis partnerek a jótékonykodásról ismert alapítvánnyal, és a számukra lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hátrahagyott eszközöket elvihessék magukkal és szétoszthassák a rászorulók között. 

Sziget, hétfő
A Szigeten bulizók közül sokan még jó célra is adakoztak /Fotó: Metropol

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat húsz intézménye és önkéntes csoportja, valamint további húsz civil szervezet önkéntesei 38 gépjárművet, személyautót, furgont és teherautót töltöttek meg használt sátrakkal, polifoamokkal, felfújható matracokkal, hálózsákokkal, kempingszékekkel és egyéb tábori eszközökkel a Sziget Fesztivál zárása után. Mint közleményükben írták, a Sziget szervezői arra biztatták a fesztiválozókat, hogy amennyiben nem tartanak igényt a jó állapotban lévő kempingeszközeikre, hagyják a helyükön vagy vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat sátrához.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018 óta együttműködő partnere a nemzetközi fesztiválnak azzal a céllal, hogy a helyszínen maradt tábori eszközök ne hulladékként végezzék. A sátrakat, matracokat, plédeket, székeket tisztítás és karbantartás után többek között rászoruló gyermekek táboroztatására és hajléktalan emberek ellátására használják fel – hangsúlyozzák a közleményben.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás