Újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére - Videó!





Szenzációs bejelentést tett a miniszterelnök főtanácsadója Semmelweis nap alkalmából.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.01.
Módosítva: 2023.07.01.
köszönet Magyarország Kormány Semmelweis Ignác Nyitrai Zsolt

Köszöntjük az egészségügyi és az egészségügyben dolgozókat! Magyarország Kormánya azon dolgozik, hogy háborús időkben is megőrizze a juttatásaikat. Hamarosan újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére. Hálásak vagyunk áldozatos munkájukért!

- írta a Facebookon közzétett videóhoz Nyitrai Zsolt

Minden év július 1-je a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született ugyanis Semmelweis Ignác, akinek neve egy fontos üzenetet is hordoz: összekapcsolódik mindazzal, ami az orvosi hivatást, a gondos gyógyítást és a tudomány fejlődését jelenti. Születésével együtt ünnepeljük az orvostudomány előrehaladását, a felfedezést, amely emberek millióinak mentette meg az életét a múltban, és a mai napig segíti az emberek gyógyulását.


A Semmelweis napi ünnepségen az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért mondunk köszönetet, akik egész évben értünk, az életünkért, az egészségünkért dolgoznak. Magyarország Kormánya a háború és infláció sújtotta időkben is azon volt, hogy az egészségügyi dolgozók megkapják a jól megérdemelt elismerést mind társadalmi, mind anyagi téren. 

Július 1-jétől közel 900 millió forintot fordítanak a szociális ágazatban dolgozó ápolók illetményének emelésére. Ez azt jelenti, hogy 18 százalékkal nő az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére. 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás