Köszönet a polgárőrök önkéntes és áldozatos munkájáért





Hazánkban több mint 66 ezer polgárőr teljesít szolgálatot. Ők azok, akik önkéntesen, szabadidejük terhére, mások segítése érdekében végzik feladataikat. Magyarország kormánya elismeri és kiemelten fontosnak tartja a polgárőrök munkáját, ezért az Országos Polgárőr Szövetséget a rá vonatkozó törvénnyel köztestületté minősítette, hogy biztosítsa hatékonyabb működését. Június 27-én, polgárőr nap alkalmából köszöntjük és mondunk köszönetet polgárőreinknek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.
Nyitrai Zsolt Országos Polgárőr Szövetség Polgárőrség

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója szerint a polgárőrségnek fontos szerepe van a közbiztonság és az országhatár védelmében, a migráció kezelésében és a lakosság biztonságérzetének növelésében. A polgárőrök segítséget nyújtottak a koronavírus-járvány idején járőrözéssel és idősek ellátásának segítésével, de az orosz–ukrán háború menekültjeinek fogadásában, ellátásában is lehetett rájuk számítani. Magyarország kormánya kiemelten fontos stratégiai partnerként tekint a polgárőrökre, ennek érdekében új, hatékonyabb jogszabályokat vezetett be, a Belügyminisztérium útján kiemelt költségvetési forrásokat biztosít az Országos Polgárőr Szövetségnek, új eszközökkel segíti a polgárőrök munkáját, új polgárőr-igazolványt adott ki. Az elmúlt 10 évben több mint 11 milliárd forintból gazdálkodhattak a polgárőrszervezetek.

Fotó: Mogyoróssy Márton/Miniszterelnöki Kabinetiroda 

 A nehézségek ellenére – illegális migráció, energiaválság, orosz–ukrán háború, infláció – a Polgárőrség 2022-ben történetének legsikeresebb évét zárta – fogalmazott dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Elmondta, hogy a polgárőrök 2022-ben 10 millió szolgálati órát áldoztak más emberek biztonságára. A kormány felkérésére  2022. február 12-e és december 15-e között megerősített határvédelmi szolgálatot látott el a polgárőrség. Összesen 15 602 polgárőr, 161 837 órát teljesített, 15 858 határsértő és 17 embercsempész elfogásában működtek közre önállóan és a rendőrökkel közös szolgálatok során. Megbecsülés és köszönet jár valamennyi polgárőrnek, családtagnak, az Országos Polgárőr Szövetség támogatóinak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás