„Mindig az autóját bütykölgette, úgy szerette” – szemtanúk számolnak be a XIII. kerületi robbanásról





Szemtanúk számoltak be a Metropolnak a XIII. kerületi autós robbanásról. Sajnálják a Ford tulajdonosát, akit gyakran láttak, amint bütykölgeti-szépítgeti a kocsiját. Abban történt az első robbanás, de több járműben is kár keletkezett.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.07.06.
Módosítva: 2023.07.06.
robbanás személyautó kár tulaj

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, kigyulladt egy személyautó Budapest XIII. kerületében, a Madarász Viktor utcában. A jármű teljes terjedelmében égett. A tűz végül két másik gépkocsira is átterjedt, amelyhez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. A helyiek hangos robbanásokról számoltak be, sokan fogalmaztak úgy, hogy az egész környék beleremegett.

Az autó teljesen kiégett – Fotó: Máté Krisztián

Öt nappal később is a társasház előtt parkolt a július 1-jén felrobbant autó. A helyiek három robbanást is hallottak. Elsőként a Ford, másodikként a mögötte parkoló Suzuki, harmadjára pedig a szélvédő robbant ki.

Egy Ford kombi gyulladt ki és robbant elsőnek, aztán a mögötte lévő Suzuki, majd volt egy harmadik, kisebb robbanás is. Elvileg akkor repült le valami a Fordról, ami az egy házzal arrébb parkoló autó ablakát kiverte. Jöttek is azonnal a tűzoltók, a mentők és rendőrség

– osztotta meg velünk egy szomszéd.

Többen arról számoltak be: a robbanás olyan erős volt, hogy a környező házak és üzletek is beleremegtek.

„Nagyon megijedtem, nem tudtam elképzelni, honnan jöhetett a robbanás hangja. Először azt hittem, valami nagyobb szörnyűség történt. Azonnal kirohantam az utcára, és akkor láttam, hogy lángol az autó” – mondta el az egyik helyi kisbolt tulajdonosa.

Egy ponyvával takarták le a megégett autókat – Fotó: Máté Krisztián

Az egyik lakó tudomása szerint az autó belső terében történt a robbanás.

Az autó be volt indítva, be volt kapcsolva a légkondi, de szerencsére a sofőr nem ült benne, otthagyta úgy az autót. És egyszer csak megtörtént a robbanás, repült az összes ablaküveg szanaszét, és elkezdett lángolni a kocsi. Azt, hogy mi okozta belülről a robbanást, egyelőre nem tudni

– mondta a szemtanú.

Lapunk felkereste az egyik károsodott autó tulajdonosát is, aki pont a felrobbant autó előtt parkolt.

Pont előtte parkoltam, így amikor felrobbant, az én autóm is kigyulladt. Jelenleg várom a biztosító visszajelzését, hogy milyen jellegű károk keletkeztek

– mondta el a fiatal lány lapunknak.

A helyiek már jól ismerték a felgyulladt Ford Focust, ugyanis tulaja nagyon szerette az autót, mindennap azt bütykölte. 

„Az autó tulajdonosa mindig ott szerelgette a Fordot, sokszor láttuk. Isteni szerencse, hogy neki nem esett baja” – árulta el Péter.

Lapunk megtalálta a felrobbant autó tulajdonosát is, ám ő nem kívánt nyilatkozni. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás