Skrabski Fruzsina: „Remélem, külföldön is megismerik a 2006-os államterror borzalmait!"





Nemzetközi díjat kapott Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás Áldozatok 2006 című, a Gyurcsány-kormány regnálása idején történt véres rendőrattak hátterét bemutató dokumentumfilmje!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.07.05.
Módosítva: 2023.07.05.
Skrabski Fruzsina felelősség Áldozatok 2006 Gyurcsány Ferenc

A Cinematic European Film Festival különdíját nyerte el a Legjobb Dokumentumfilm kategóriában az Áldozatok 2006 című film, amelyet Skrabski Fruzsina Bodoky Tamással közösen készített.

Remélem minél többen megismerik külföldön is a 2006-os államterror borzalmait!” – tudtuk meg Skrabski Fruzsinától, aki korábban a filmmel kapcsolatban nekünk adott interjúban úgy fogalmazott: A filmre büszke vagyok, nagyon erős!

Az időközben elhunyt Nagy László, valamint Skrabski Fruzsina, amikor megpróbálták Gyurcsányt szembesíteni a felelősségével a 2006-ban történtek miatt – Fotó: Skrabski Fruzsina közösségi oldaláról

„Nekem poszttraumás stresszt okozott, éjjel arra ébredtem, hogy azt hittem, kínoznak valami börtönben. Borzalmas, hogy teljesen ártatlan fiúkat és lányokat vertek össze százával a rendőrök, akik csak hazafele sétáltak!” – a film készítője hozzátette, az Áldozatok 2006-nak azért ez a címe, mert egyszerre szól a rendőr és civil áldozatokról is.

Skrabski Fruzsina a film készítésekor megkereste  az általa „főfelelősnek” nevezett Gyurcsány Ferencet is az egyik áldozattal, Nagy Lászlóval együtt, és felszólította, hogy a miniszterelnöksége idején történt rendőrattak miatt kérjen bocsánatot. Gyurcsány azonban csak kigúnyolta az időközben, 50 esztendősen elhunyt Nagy Lászlót.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás