Mindennap elázhatunk: ilyen idő lesz a héten





A héten derült vagy gyengén felhős idő várható záporokkal, zivatarokkal, amelyeket viharos széllökések kísérhetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.31.
zápor gomolyfelhő képződés csapadékzóna napsütés zivatar

Hétfőn többnyire napsütés várható, elsősorban az északkeleti, keleti tájakon fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Fotó: Pixabay

Kedden is sok napsütésre lehet számítani, főleg fátyolfelhőzet és kevés gomolyfelhő lehet az égen, majd a nap második felében északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délelőtt inkább csak az északkeleti határnál lehet egy-egy zápor. Délutántól nyugat, északnyugat felől egyre több helyen valószínű záporeső, zivatar. A déli, délutáni óráktól a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar idején erős széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a csúcsérték 25 és 31 fok között várható.

Szerdán napos idő valószínű gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. A front csapadékzónája reggel délkelet felé elhagyja az országot, mögötte legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. Több helyen megélénkül az északnyugati, majd a déli szél. A hajnali 12-19 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön is gomolyfelhős, napos idő valószínű. Északnyugaton lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott van nagyobb esélye zápornak, zivatarnak. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum 12 és 20 fok, a maximumhőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. Délkeleten mérhetik a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékeket.

Pénteken szintén gomolyfelhős, napos idő várható. Nyugaton, északnyugaton lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Elvétve, majd a nap második felétől nyugat, északnyugat felől már több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Zivatar idején megerősödhet a szél. A hajnali 13-21 fokról 25-36 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Délkeleten, keleten várható a melegebb idő.

Szombaton több-kevesebb napsütés és a fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Több helyen előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megerősödhet az északi, északnyugati szél. A hajnali 14-23 fokról általában 22 és 29, délkeleten, keleten 30 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Több helyen kialakulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megerősödhet az északi szél, zivatar idején viharos lökések is lehetnek. A hajnali 13-20 fokról általában 22 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.





 





Ezeket olvastad már?
Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás