Megható dolgot tett a haldokló édesanyját gondozó nővérért egy férfi





Wayne Phillipset annyira megdöbbentette az a kiváló ellátás, amelyet haldokló édesanyja, Jean kapott a St David’s Hospice-ban, hogy felajánlotta a nővérnek, hálából két évig fizetést kap tőle.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.20.
nővér adomány édesanya

A Newport-i St. Brides-ből származó Jean Phillipset a St. David’s Hospice-ban Faye Russell-Jones nővér gondozta három hétig, egészen idén március 17-én bekövetkezett haláláig.

idős, kórház, halál
Fotó: Pixabay

A fiát, Wayne Phillipset és feleségét Tracyt annyira lenyűgözte a palliatív ellátást, amelyet Jean kapott bassalegi otthonukban, hogy úgy érezték, muszáj támogatniuk a hospice-ot.

A 10 000 GBP (több mint 4 millió forint) értékű adományon kívül arra jutottak, Faye teljes fizetését is finanszírozni fogják egészen 2025-ig.

Phillips erről így nyilatkozott:

A hospice-tól és különösen Faye-től kapott gondoskodás egészen lenyűgöző volt. Nagy szerencse, hogy a háziorvosunk korábban azt javasolta, a St David’s-szal vegyük fel a kapcsolatot, mivel attól a pillanattól kezdve, hogy Faye nővér belépett az ajtónkon, megváltozott az életünk, különösen az anyámé. Féltünk, nagyon féltünk akkoriban. Folyamatosan azon idegeskedtünk, hogy valamit rosszul csinálunk, és anyu csak még többet fog szenvedni. Tudtuk, hogy segítségre van szükségünk, viszont fogalmunk sem volt róla, hová forduljunk. De aztán alig öt-tíz perc után Faye máris felmérte a helyzetet, és pontosan tudta, anyának mire van szüksége. Mialatt Faye velünk volt, nagyon jó barátok lettünk. Édesanyám, aki elég makacs volt és nehezen működött együtt másokkal, azonnal összemelegedett Faye-jel.

Phillips hozzátette, feleségével együtt sokat gondolkodtak azon, mit tehetnének a hospice-ért, amely évente közel 3200 beteget lát el teljesen ingyen. Aztán megtudták, hogy a szolgáltatás elsősorban adományokból tartja fent magát.

Azt hittük, hogy a hospice az NHS (National Health Service – tb., társadalombiztosítás) része, nem gondoltuk, hogy a szolgáltatást nagyrészt adományokból és adománygyűjtésekből fizetik ki. Arról se volt tudomásunk, hogy ingyenes. Megdöbbentő volt hát felismerni, hogy mindezt ingyen tették értünk. Ez arra késztetett bennünket, hogy egy ápolónő szponzoraként fejezzük ki elismerésünket, és a továbbiakban is támogatni szeretnénk őket.

A 29 éves Faye Russell-Jones, klinikai ápolónő azt mondta, nagyon hálás a nagylelkű adományért, illetve a hospice igazgatónője, Emma Saysell is köszönetet mondott a házaspár támogatásáért.
 





 





Ezeket olvastad már?
„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás