Kétéves kisfiú halt meg, miután úszás közben megfertőzte egy agyevő amőba





Tragikus módon hunyt el egy Woodrow Bundy nevű 2 éves fiú, miután úszás közben elkapott egy halálos agyfaló amőbát. Családját mélyen megrázta a tragédia.



Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.07.22.
család tragédia agyevőamőba Facebook úszás

Woodrow Turner Bundy 2 óra 56 perckor győztesen tért vissza mennyei atyánkhoz. Ő az én hősöm, és örökké hálás leszek Istennek, amiért nekem adta a földkerekség legjobb kisfiát, és hálás vagyok, hogy tudom, hogy egy napon a mennyben viszontláthatom majd.

Ezekkel a megható sorokkal búcsúzott kisfiától a megtört szívű édesanya, miután az július 19-én belehalt abba a fertőzésbe, amit még úszás közben szedett össze. A család elmondása szerint, először az influenzaszerű tünetekre figyeltek fel. Édesanyja ekkor kórházba vitte a gyereket, ahol az orvosok először azt hitték, agyhártyagyulladása van.

Később derült fény rá, hogy egy halálos agyfaló amőba okozta a tüneteket, mely már tavaly nyáron országszerte nagy pánikot okozott. Ez az alattomos parazita az úszók orrán keresztül jut be a testbe, majd megfertőzi az agyat, ezzel az agyszövet pusztulását és az agy duzzanatát okozva.

Bár világszerte megtalálható, a mikroszkopikus méretű amőba, amely túlnyomórészt meleg édesvízben, például tavakban, folyókban és meleg forrásokban él, de előfordulhat medencékben is. 

Az amőba nem tud túlélni sós vízben, és nem terjed át egyik emberről a másikra. Az Egyesült Államokban 1962 és 2022 között 157 fertőzött közül csak négyen maradtak életben.
 


Két nappal a szomorú hírt közlő Facebook poszt előtt az anya még bizakodó bejegyzést tett közzé az interneten

Jelenleg nem mutat agyi aktivitást, de még mindig van néhány dolog, amivel próbálkozunk

Sajnos, a tragédia végül bekövetkezett, a család pedig összeomlott a kisfiú elvesztése miatt. Segítségnyújtás gyanánt a rokonság és a barátok arra kérik a lakosságot, támogassák a Bundy család orvosi és temetési költségeit, a családja egy barátja által létrehozott GoFundMe oldal segítségével.

Sajnálatos módon szakértők azt jósolják, a jövőben még több ilyen esetre kerülhet sor, mivel az amőba a klímaváltozás miatt könnyebben terjed. Tavaly augusztusban egyébként már elhunyt egy gyerek hasonló körülmények között, miután úszott egyet a Nebraska folyóban.









Ezeket olvastad már?
"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás