Ismét bekövetkezett a tragédia: másfél éves gyereket hagytak 9 órára a felhevült autóban





A kisbaba nem élte túl a szerencsétlenséget.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.09.
tragédia gyerek baba

Minden olyan alkalommal, amikor arról hallunk híreket, hogy valaki a gyerekét vagy a kedvencét felejtette a tűző napon felforrósodott autóban, elönt bennünket a keserűség. Ami azonban a napokban Floridában történt, arra nincsenek szavak. Egy 18 hónapos kisbabát ugyanis az ittas és bedrogozott szülei hajnali kettőtől délelőtt 11 óráig hagyták a kocsiban, így a délelőtti kánikula szó szerint elevenen sütötte meg a gyermeket. Az egész amerikai társadalom felháborodott az eseten. 

Becslések szerint évente közel 3800 gyermek hal bele abba, hogy a forró kocsiban hagyják (képünk illusztráció)

Joel és Jazmine Rondon, akiknek három gyermekük van – egy július 4-ei bulin vettek részt a gyermekeikkel. A bulin sok alkoholt és drogot fogyasztottak, majd éjszaka hazatértek a gyerekekkel együtt. A gyerekek és az illuminált állapotban lévő szülők hamarosan elaludtak, és nem vették észre a 18 hónapos kisbaba hiányát. Amikor ugyanis hajnali kettőkor hazaértek, Joel ételt hozott be, és látta, hogy az autó ajtaja zárva van. Feltételezte, hogy a felesége bevitte a házba a kisbabát, ám mivel a nő már aludt, ezért nem kérdezett rá. Hajnali 3-kor tehát ő maga is lefeküdt.

Joel reggel 10 körül felébredt, és készülődött dolgozni. 11 óra körül megkérdezte 8 éves gyermeküket, hogy hol van a legkisebb testvére, mire azt válaszolta, hogy nem tudja. Joel pánikszerűen kereste a babát a házban, de nem találta. Kirohant az autóhoz, majd kiabált a feleségének, hogy azonnal jöjjön ki. A feleségének egészségügyi végzettsége van, így tisztában kellett lennie azzal, hogy a kislány már nem élt, mindazonáltal azonnal a kórházba rohantak.

Az orvosok próbálták lehűteni a kicsi felforrósodott testét, de az életét már nem tudták megmenteni. A boncolás során egyértelműen kiderült, hogy a halál oka hipertermia

Ez nem baleset, hanem színtiszta hanyagság, amelynek forrása a kábítószerek használata

– nyilatkozta a megyei seriff. A szülők vértesztjéből ugyanis kiderült, hogy nagy mennyiségben fogyasztottak alkoholt és drogokat. 

A 6 és 8 éves gyermekeiket más rokonoknál helyezték el, a szülők börtönbe mennek. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás