„Ezzel csinálsz igazán fincsi szmogot” - kiakadtak a pestiek, egy hónapra teljesen lezárja Karácsony a Pesti alsó rakpartot





Kitiltja az autósokat nyárra a rakpartról a főpolgármester.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.15.
rakpart Karácsony Gegrely főpolgármester Budapest nyár

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy július 15. szombattól minden nap le lesz zárva a Pesti alsó rakpart egy szakasza. Méghozzá nem is akármeddig, hanem legalább egy hónapra.

Egy teljes hónapra lezárják a Pesti alsó rakpart egy szakaszát / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Metropol munkatársai a közelmúltban jártak az akkor még csak hétvégére lezárt Pesti alsó rakparton, ám ott egy teremtett lélek nem sétált. Nem is csoda, hiszen árnyékban is 30 fok körüli hőmérséklet volt, a hőérzetet pedig a sok aszfalt és beton csak tovább növelte. Valószínűleg ez a mostani hétvégén beharangozott kánikula idején sem fog változni: nem sokan vágynak arra, hogy a közel 40 fokos melegben az aszfalton időzzenek. 

Üres a Pesti alsó rakpart / Fotó: Bánkúti Sándor/Metropol

Ám ezentúl nemcsak hétvégén zárja ki az autós és buszos forgalmat a főpolgármester a Pesti alsó rakpartról: 

Ahogyan korábban ígértem, a nyáron nemcsak hétvégente, hanem július 15-től egy hónapon keresztül, a hét minden napján megnyílik a Pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosok és kerékpározók előtt.

– írta közösségi oldalán a főpolgármester.

A kommentelők pedig konkrétan szétszedik Karácsony Gergelyt.  Mutatjuk, milyen kritikákkal illetik őt és legújabb intézkedését azok, akiket valóban érint:

„Kedves Gergely Vezető Elvtárs Úr! Élhető, közlekedhető várost mikor tetszik álmodni nekünk? Most már inkább olyat szeretnék! A kettős mérce mikor szűnik meg? (Rollerrel, bringával mindent lehet, az autósok meg dögöljenek meg?) Az én adóm nem pénz? Nekem nem lehetnek jogaim, csak kötelezettségeim? Remélem nem bízik az újraválasztásban, mert nem annyira szimpatikus, amit ezzel a várossal művelt! A Niedermüller úrral egyetemben!”

Remélem egy év múlva vége lesz ennek a rémálomnak és eltolod a biciklit!

„Mondjuk egy ligetes, fás részen több értelme lenne ennek. Egy forró nyári délután nem biztos, hogy a fortyogó aszfalt a legkellemesebb terület a kikapcsolódásra!”

Az autósok meg, hadd kínlódjanak a 35 fokban, a dugókban?!

„Én azt élvezném, ha Budapesten rend, tisztaság, rendezett parkok, pontos és megbízható közlekedés lenne, mert itt nagy a káosz. Valljon színt a főváros vezetése, hogy hol az adófizetők pénze?”

Nem baj. Jövőre már nem kell ilyen dolgokkal foglalkoznod. Egész nap ücsöröghetsz a rakparton, télen-nyáron.

„Igen… szinte látom magam előtt, ahogy a harmadfokú hőségriasztásban tömegesen rohannak hőgutát kapni a tűző napra és a forró, cipőtalp olvasztó betonra, mely extrán sugározza magából a kb. 70 Celsius-fokos hőt. Ideális bulizóhely, de tényleg … ezek szerint már csak ez a gond a fővárosban, hogy ilyen hely is legyen … kerülőút alternatíva? Egyéb utcák lakói, akikre átterelődik az észak-déli forgalom? Biztos lájkolják… ja nem … ezek szerint mégiscsak van pénz? Az ide kihelyezendő cuccok és a forróságban dézsákban senyvedő növények sem ingyen vannak! Erről is ennyit!”

Mi van már a metró klímával? Azzal kampányolt 4 éve fürdőköpenyben, és már kezdi is az újabb kampányt?

„Agyrém, a kerékpárosok menjenek ki a városból a tiszta levegőre sportolni.”

Ezzel csinálsz igazán fincsi szmogot a belvárosba!

„Túl azon, hogy nyáron a napsütötte, árnyék nélküli rakparton 30-40 fokban hányan érzik jól magukat, az igazi kérdés az, hogy a pesti oldal észak-déli közlekedésének a feltételeit a rakpart kiesésével megteremtették-e?”

Embert én még nem utáltam ennyire, mint Önt! Jövőre takarodó lesz!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás