Váratlan fordulat: bejelentést tett a rendőrség Madeleine McCann ügyében

Az elmúlt két hétben alapos vizsgálatot tartott a rendőrség egy portugál víztározónál. Most ismertették az eredményeket.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.06.26.
Maddie McCann nyomozás rendőrség

A brit Madeleine McCann 2007-ben tűnt el, amikor hároméves korában szüleivel Portugáliában nyaralt. A rendőrök azonban most újabb nyomozást indítottak az eset kapcsán.

Madeleine McCann, Maddie McCann szülei, Kate és Gerry McCann, AFP, AFP PHOTO DDP/CLEMENS BILAN  GERMANY OUT (Photo by CLEMENS BILAN / DDP / ddp images via AFP)
Madeleine McCann ügye kapcsán nem jutott előrébb a rendőrség – Fotó: ddp images via AFP

Azonban az új bizonyítékok után kereső nyomozók „falba” ütköztek. A német ügyészek az elmúlt két hét során alaposan átvizsgálták a portugáliai Barragem do Arade víztározónál talált tárgyakat. Azonban az ügyhöz közel álló forrás szerint a rendőrség szomorúan beismerte, hogy az új leletek nem hoztak fel olyan nyomokat, amelyek előrevinnék a nyomozást.

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy a víztározó átkutatása nem fog válaszokat adni. Azt remélték, hogy ezek a tárgyak új nyomokat mutatnak majd, de hiába használták a rendelkezésre álló legmodernebb törvényszéki felszereléseket, egyik tárgy sem bizonyult hasznosnak. Úgy érzem, mintha falba ütköztünk volna. Azonban még mindig vannak olyan tárgyak, amelyeket ellenőrizni kell, és a rendőrség csapata továbbra is keményen dolgozik. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden egyes, a tározóból lefoglalt tárgyat ellenőrizzenek

– közölte a hatóság.

A nyomozók a Madeleine eltűnésének helyszínétől 30 mérföldre fekvő víztározót kutatták át, ami a 46 éves Christian B. kedvenc tartózkodási helye volt. A férfit még 2020-ban azzal vádolták meg, hogy megölte a kislányt. Christian B. jelenleg hétéves büntetését tölti egy nyugdíjas 2005-ös megerőszakolásáért, de tagadta, hogy köze lenne Maddie eltűnéséhez – írja a Mirror.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás