RETRO RÁDIÓ

Új magánegészségügyi szolgáltató indult, az állami egészségügyet kisegítve

Kulturált körülmények, szakképzett, kedves orvosok és modern, színvonalas környezet. Ezt kínálja egy kizárólag magyar tulajdonban lévő ellátórendszer, amely egyre több helyen található meg országszerte.Megosztás
Szerző: Z.H.
2023.06.08. 13:15
kórház műtét egészségügy

Egyre több embert érint különféle mozgásszervi probléma Magyarországon. Az állami rendszer eléggé túlterhelt, így a betegek időnként a magánszolgáltatókat veszik igénybe. Persze itt sem mindegy, hogy milyen színvonalú az ellátás. Most az ország első komplex, teljes betegutat kiszolgáló ellátórendszere kezdte meg működését Miskolcon.

Éppen egy kézsebészeti műtét zajlik Fotó: TritonLife-Mohai Balázs

Az új TritonLife magánkórházban lehetőség van járóbetegek ellátására, ultrahang- és egyéb képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra, vagy akár egynapos sebészetre is. A miskolci, északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket. Az itt gyógyuló betegek már nem fogják az állami ellátórendszert terhelni, így ott is csökkenhetnek a várólisták.

Nem az állami rendszer rovására dolgozunk, hanem a jól működő, sok szakma tekintetében országosan is vezető vármegyei kórházat szeretnénk a kapacitásainkkal magánszolgáltató partnerként erősíteni

– emelte ki dr. Szabó Zsolt, a TritonLife magánkórház miskolci orvosigazgatója, kézsebész főorvos, a Magyar Kézsebészeti Társaság tiszteletbeli elnöke, a Világ Kézsebészeti Társaságának leköszönő elnöke. 

Dr. Szabó Zsolt Fotó: TritonLife-Mohai Balázs

Ma népbetegség a nagyízületek – térd, csípő és egyre inkább a váll – kopása, sokan szorulnak kezelésre, műtétre, akár protézisre és a várólisták is itt a leghosszabbak. 

A TritonLife hálózatában a nagyízületi kopások kezelése és protézisek beültetése mellett az aktív, sportoló embereknél főleg a térdízületi sérüléseket orvosoljuk, akár egy artroszkópos műtéttel, és kézsebészettel is foglalkozunk

– mondta dr. Szabó Zsolt. A főorvos szerint alapvetően a mozgás mennyiségén, a testsúlyon és a táplálkozáson múlik, hogy kinek és főleg mikor lesznek mozgásszervi problémái.

„Ha valaki sosem mozog és állandóan ül, az egyértelműen káros a nagyízületekre, de a túl sok mozgás, túlhajtott sport, mint például a rendszeres maratoni futás, az sem tesz jót. Annyit mozogjunk, amennyi jólesik, a kulcsszó a rendszeresség” – javasolja a főorvos. „Emellett érdemes tartani az ideális testsúlyt és elegendő zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, ugyanis ez olyan az ízületeknek, mint az autó motorjának az olaj” – emelte ki az igazgató.

A főorvos azt ígéri, hogy akik hosszabb időt kénytelenek eltölteni náluk, nem fognak csalódni. Kétágyas kórtermeiket ellátták klímával, hűtőszekrénnyel és tévével is, a hozzájuk tartozó fürdőszobák pedig akadálymentesek.

A betegek ellátásán túl az oktatásban is szerepet kap az új ellátórendszer, erről dr. Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnöke és egészségügyi tagozatának elnöke beszélt a Ripostnak.

Az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy részt veszünk a szakorvosképzésben, ezen túlmenően pedig együttműködünk a Miskolci Egyetemmel. Reményeink szerint az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) is együttműködve bekapcsolódhatunk az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is, ami komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület. A most megnyílt miskolci kórház a szakmai gyakorlat alatt a legmodernebb körülményeket biztosítja a hallgatóknak, akik később akár az állami, akár a magánegészségügyben kamatoztathatják tudásukat, ezáltal csökkentve az egész országban tapasztalható szakemberhiányt

 – fogalmazott dr. Fábián Lajos.


 Közel 400 ezer beteget láttak már el

A TritonLife-csoport hazánk egyik legnagyobb, leggyorsabban fejlődő, országosan terjeszkedő, járó- és fekvőbeteg-ellátással, valamint képalkotó és laboratóriumi diagnosztikával foglalkozó magánegészségügyi szolgáltatója. 2022 végére már évi 9600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392 000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben. A TritonLife-csoport egész régiók járóbeteg és egynapos sebészeti ellátásáért felel, Budapesten a három nagy járóbetegközpont mellett átadás előtt áll a harmadik magánkórháza, valamint megkezdte a tesztüzemet központi laboratóriuma. A vidéki nagyvárosokban is terjeszkednek, országszerte már 9 városban – Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc – és 16 helyszínen elérhetők. Jelenleg 7 magánkórházban, 8 járóbeteg klinikán és 1 új radiológiai diagnosztikai központban fogadják a betegeket, és saját laborhálózatuk biztosítja a hátteret. 


 


  

 

Ezeket olvastad már?
Elhatárolódott Karácsony Gergelytől a II. kerületi MSZP-s polgármester

Elhatárolódott Karácsony Gergelytől a II. kerületi MSZP-s polgármester

Kedvenc számukkal készültek az esküvőjükre: végül a férfi temetésén játszották le

Kedvenc számukkal készültek az esküvőjükre: végül a férfi temetésén játszották le

„Karácsony Gergely adjon érdemi választ a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében!”

„Karácsony Gergely adjon érdemi választ a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében!”

Rákkeltő olajat hívott vissza a Nébih

Rákkeltő olajat hívott vissza a Nébih

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás