Tragédia is lehetett volna: heccből hordtak betondarabokat a 3-as villamos elé az Ecserinél





Úgy tudni, hogy brahiból akarták feltartóztatni a szerelvényt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.
villamos sofőr vonat beton sín

Az eset vasárnap délután, fényes nappal történt: a 3-as villamos éppen Budapesten, az Ecseri út irányába robogott, amikor úgy tudjuk, a vezető döbbenetes dologra lett figyelmes. Valaki, vagy valakik ugyanis brahiból beton- és kődarabokat sorakoztattak fel a síneken, méghozzá egyenesen a közeledő villamos előtt. 

A villamos kis híján ráfutott a betontömbökre, de szerencsére senki nem sérült meg – Fotó: Wikipedia / Furrier-This (illusztráció)

Információink szerint a szerelvénynek még idejében sikerült fékeznie, így nem lett baj az esetből, azonban ha nem lett volna kellően szemfüles a sofőr, akár nagyobb baj is lehetett volna a dologból. Az esettel kapcsolatban lapunk felkereste a Budapesti Közlekedési Központot, akik elárulták: nem történt sérülés, ellenben a vonalon pótlóbuszok közlekedtek majdnem este kilenc óráig:

Vasárnap este forgalmi ok miatt 19:38-tól 20:48-ig a 3-as villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Ecseri út és a Nagykőrösi út/Határ út megálló között. Sérülés nem történt

– közölte lapunkkal a Budapesti Közlekedési Központ Kommunikációs Osztálya. Az ügybe már a rendőrség is bekapcsolódott, nyomoznak: 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást

– válaszolta a Metropol kérdésére a BRFK Kommunikációs Osztálya. 

Három év jár érte

Ennek fényében, ha megtalálják a tettest vagy a tetteseket, akkor azok igencsak drága tanulópénzt fizethetnek a kétes értékű villamosos poénért: a jog szerint aki hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A helyiek azt beszélik, nem kizárt, hogy gyerekek voltak a betonpakolók. Nem ez lenne az első eset: 2020 júliusában egy 27 éves férfi és egy 11 éves gyerek pakoltak betondarabokat és köveket a sínekre Nagykátán. Itt is csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia: egy lassú szerelvény futott rá a kövekre, azonban a rendőrség szerint ha egy gyorsvonat teszi ezt, az lehet, hogy kisiklott volna. 

2021 márciusában egy 17 éves fiatal tartotta jó viccnek, hogy betontömböt hengergessen a biatorbágyi állomáson áthaladó vonat elé, amire az egyik szerelvény rá is robogott. Bár nem sérült meg senki, négy vonat nem tudott elindulni, 19 pedig jelentős késéssel haladhatott csak. 

Idén márciusban egy 14 éves fiú és egy másik, szintén tizenéves társa Székesfehérváron szórakoztak hasonlóval, ők is betonelemeket gördítettek a vonat elé. A vonat vezetője már csak a féktávolságon kívül észlelte a hatalmas tömböket, így ő is ráfutott a vonattal, azonban szerencsére itt sem történt baleset, mert a járat összetörte a köveket. 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás