Senki nem tesz feljelentést, nincs, ami megállítaná az óbudai kutyás támadót





Egy férfi két nagy testű kutyával már legalább 10 ebtartót és állatát megtámadta a főváros III. kerületében, de a főváros más részein is voltak már áldozatai. A veszélyes ebtulajdonost eltiltották az állattartásról, ám ez sem akadályozza meg abban, hogy kutyáival garázdálkodjon.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.06.22.
kutyatámadás állattartás III. kerület

A Metropol márciusban számolt be egy nőről, akit Óbudán két kutya támadott meg, miközben saját ebét védte a megvadult állatoktól. Adri lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a rátámadó négylábúak gazdáját egyáltalán nem érdekelte az, hogy állatai mit tesznek, az egyik kutya a combjába harapott. Az egész esetet végignézte egy közeli vendéglátóhely alkalmazottja, aki szólt a kutyák gazdájának, hogy fogja már meg az állatait. 

Ha nem tetszik, te is kaphatsz!

– mondta fenyegetőzve a férfi a vendéglátósnak. 

Nem áll le a kutyás támadó

A Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés oldalán posztoltak arról, hogy a kutyás férfinak újabb áldozata van, és Óbudán már legalább 10 embert támadott meg. 

„A XII. kerületben a Böszörményi úton egy patika gyógyszerészét is megtámadta korábban, az áldozat feljelentést tett, és a férfit eltiltották az állattartástól, illetve a kutyáit lefoglalták. Ám ez nem akadályozta meg, hogy újabb kutyákat szerezzen, hiszen a tiltás csak adott helyre, jelen esetben erre a kerületre érvényes, azóta áttette a székhelyét a III. kerületbe”

– kezdte mondandóját Kovács Gábor, az újbudai állatvédő egyesület vezetője, aki arról is beszélt, hogy sem a menhelyek, sem a gyepmesteri telepek, de még a tenyésztők sem tudják azt ellenőrizni, hogy egy náluk kutyát vásárló, örökbe fogadót eltiltottak-e az állattartástól, így az könnyen hozzájuthat egy ebhez.

Aggressive,,Angry,Dog
Sokakat megtámadott már a két kutyával garázdálkodó férfi, de senki nem akarja feljelenteni – Fotó (illusztráció): Victoria Antonova

Nem tesznek feljelentést a megtámadottak

Mivel az állattartástól való eltiltás helyre, azaz kerületre vagy megyére vonatkozik, így gyakori, hogy az állattartástól eltiltottak vándorolnak az egyik helyről a másikra, például a jelenleg Óbudán garázdálkodóról is tudom, hogy eredetileg szegedi

– tudatta velünk az egyesületi vezető, aki szerint az is probléma az ilyen kutyatámadásos ügyekben, hogy a többség a netet teleírja a vele történtekkel, ám nem tesz rendőrségi feljelentést, így nincs következménye az ügynek.

Én ki merem mondani, hogy azok a megtámadottak, akik nem veszik a fáradságot a rendőrségi feljelentéshez, azok maguk is felelősek lehetnek az újabb és újabb támadásokért

– nyomatékosította az állatvédő, aki arról is beszélt, hogy a kutyás támadónak két olyan ebe van jelenleg, amelyek könnyen képesek akár az emberi élet kioltására is, de akkor már késő lesz a férfit feljelenteni.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás