„Olyan érzés, mintha egy pályaudvaron ücsörögnél” – elegük van a turistabuszokból a Ferencvárosban élőknek





Régóta komoly gondot okoznak a zajos járművek a környéken élőknek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.12.
Módosítva: 2023.06.12.
Berzenczey utca motor busz Budapest

Alaposan kiverte a biztosítékot az utóbbi időben a megnövekedett turistabuszok száma a kilencedik kerületiek körében. Sokan arról panaszkodnak, hogy a zajos járművek már éjjel-nappal járják a kerületet, többek között még a szűk Berzenczey utcában is. 

100e busz, repülőtéri járat
Képünk illusztráció Fotó: BKK/Nyírő Simon

A helyi lakosok beszámolója szerint már nemcsak nappal, hanem éjjel is megkeserítik a helyiek életét a buszok. A zajos járművek miatt a házak ablakai is remegnek. A buszok a turistákat sokszor járó motorral, a klímát járatva veszik fel az utcában, legfőképp azért, hogy az utazók kellemes hőmérsékleten foglalhassák el helyüket, mint ahogyan teszik ezt olykor a Ferenc téri park sarkán is.

A Liliom utcában is hasonló a helyzet sajnos

 – írta felháborodva a helyi privát csoportban az egyik lakos.

Hasonló a helyzet a Mester utcában is, sokak szerint nem elég, hogy a villamosok az ablak alatt mennek el, most már a zajos buszok is óriási gondot okoznak kerületi lakosoknak. 

Olyan érzés mintha egy pályaudvaron ücsörögnél

 – fakadt ki egy másik lakos.

A sofőrok sokszor meg se próbálnak leparkolni, hanem az utca közepén kezdik el a bőröndöket kipakolni a csomagtartókból. De az is előfordult már, hogy közben hangosan szidták a külföldi utasokat, természetesen magyarul. Mindez persze a helyi lakosok rovására megy, akiknek sokszor perceket kell várnia arra, hogy kocsijukkal kiállhassanak a garázsukból. 

Inkább segítettem kiszedni a csomagokat, hogy gyorsabban végezzen

 – írta felháborodva az egyik hozzászóló.

Sokak szerint nem új keletű problémáról van szó, mivel már korábban is előfordultak hasonló esetek a kerületben, az mindenesetre tény, hogy egyre többen adnak hangot nemtetszésüknek. Egyesek szerint jelentősen korlátozni kéne a behajtást, időben és térben is. Az ügyben kerestük az önkormányzatot, amint válaszolnak frissítjük a cikkünket. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás