Kőbányai anya szörnyű kálváriája: nem mehet vissza a lakásba, ahonnan a fia kirakta





Elutasította a bíróság annak az édesanyának a kérelmét, akit a saját fia tett az utcára Kőbányán. Erzsébet arra kérte kötelezni gyermekét, hogy visszaengedje őt az egyébként üresen álló lakásba. A nő gyakorlatilag hajléktalan, általában barátok vagy ismeretlen jótevők fogadják be hosszabb-rövidebb időre.



Megosztás
Szerző: Kóré
Létrehozva: 2023.06.25.
Módosítva: 2023.06.25.
bíróság Zsóka lakás fia édesanya

Tovább bonyolódik a fia által kirakott kőbányai édesanya helyzete. Mint a Metropol megírta, Zsóka hosszú évekig az édesanyjánál, N. Oszkárnénál lakott, és csak a közeli hozzátartozó halála után értesült arról, hogy a lakást az édesanyja korábban az unokájának, Zsóka fiának ajándékozta. A férfi Zsókát végrehajtóval lakoltatta ki az ingatlanból, az édesanya azonban az új zárat feltörve visszament a lakásba. Ezzel a fiú egy héttel később szembesült, és értesítette a rendőrséget. Zsókát bevitték a kapitányságra, de miután órákkal később a férfi visszavonta az indítványát, az anyát kiengedték.

Zsóka sosem tudja, másnap hol hajthatja álomra a fejét

„Egy ideig munkásszállón éltem, de az bezárt” – mondta a Metropolnak Zsóka, akin egyébként az első riportunk nyomán többek között olvasóink is segítettek. Volt, aki hetekre befogadta, volt, aki szállást fizetett neki, de ez a lakhatását nem oldotta meg véglegesen.

Hiába szeretnék munkát találni, úgy, hogy tulajdonképpen az utcán vagyok, igencsak nehézkes, pedig közgazdasági végzettséggel rendelkezem

– magyarázta az elkeseredett nő, akinek érvelése szerint kötelesrész is jár neki a lakás értéke után.

Az anya most júniusban arra kérte a bíróságot, hogy a jogerős ítélet meghozataláig ideiglenes intézkedés keretében kötelezze a fiút arra, hogy az ingatlant adja Zsóka birtokába. A kérelmet azonban elutasították.

Ez az ember tönkretette az életemet, így már képtelen vagyok úgy gondolni rá, mint a fiamra. Én becsülettel felneveltem, és a gondoskodást ezzel köszönte meg. Nem tudom, kihez fordulhatnék ebben a helyzetben

– kesergett Zsóka.

„Az egyik barátnőm azt javasolta, hogy egyszerűen hívjak egy lakatost, cseréltessem le a zárat, és menjek haza. Most ezen gondolkodom, de őszintén szólva tartok a következményektől” – fejezte be Zsóka.

Truczán Annamária ügyvéd semmilyen körülmények között nem javasolja Erzsébetnek, hogy az ilyen tanácsok szerint járjon el.

„Egy olyan lakásba bemenni, ami nem az illető tulajdona, és nem is jogosult a használatára, magánlaksértésnek minősül” – magyarázta a jogász.





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás