Más hitele miatt kerül három gyermekével az utcára Julianna





Három gyermekével együtt kerülhet az utcára egy családanya csütörtökön, holott szerződéssel tudja igazolni, hogy a törökszentmiklósi házát megvásárolta.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2023.05.15.
Módosítva: 2023.05.15.
ház végrehajtás kilakoltatás eladás

Napokon belül földönfutóvá válhat Baloghné Rupa Julianna és három gyermeke, holott az özvegyasszony állítása szerint tisztességgel megvásárolta a házat, ahol szerény körülmények között, de szeretetben nevelte fiát és két lányát. A család 2011 júniusa óta bérelte az ingatlant, majd adás-vételi előszerződést kötöttek azzal a feltétellel, hogy Julianna 25 ezer forintos havi törlesztéssel kifizeti az 1 240 000 forintos árat. A családfő időközben egy gyors lefolyású betegség következtében meghalt, az azóta is alkalmi munkákból élő asszony pedig magára maradt a gyerekekkel.

Julianna (balról a hatodik) a rokonokkal Fotó: Ripost

– A befizetett csekkek feladóvevényével tudom igazolni, hogy a vételárat teljes egészében rendeztem, de amikor az ügyvédem értesítette az eladót, hogy a földhivatalnál való átíráshoz alá kellene írnia a papírokat, egyszerűen nem jelent meg, és azóta sem tudtuk elérni – állította Julianna.

Nem az övé a kölcsön

Az eladó – nevezzük Piroskának – a házra banki hitelt is felvett, amit azonban nem fizetett vissza. 

A pénzintézet a házat elárverezte, így jutott az ingatlanhoz László még tavaly év végén. A férfi azonban a házat lakottan nem tudta birtokba venni, így kénytelen volt hatósági segítséget igénybe venni. A végrehajtó csütörtökre rendelte el a ház kiürítését.

– A múlt héten kaptuk meg az értesítést, hogy mennünk kell! Mindenkinek értenie kell, hogy abból a házból készülnek minket kipakolni, amit becsülettel megvettünk! Milyen világ ez? Nincs hova költöznünk! – mondta Julianna.

Kinek kell egy ilyen ház?

A ház állapota finoman szólva is lelakott. A tető egy helyen beszakadt, mert eltört az egyik tetőléc, a vályogfalak néhány helyen vizesek. Van olyan ablak, amelyik betört, akárcsak az egyik ajtó. A padló alatt nincs beton. A fürdőszobából hiányzik a bojler, a kézmosócsésze ripityára tört.

Kinek kell egy ilyen ház? A vásárló bizonyára meg sem nézte, mit vesz meg

 – summázta véleményét Gábor, Julianna bátyja.

– A födémet az egyik fal mellett én támasztottam meg egy téglából épített dúcolással – magyarázta a férfi.

Julianna közvetlen szomszédja az édesanyja. A két telek között nincs kerítés, így szabad az átjárás. Az ottani ingatlanban is telt ház van, ugyanis az idős nő mellett az egyik gyermeke és több unokája él ott. Ezekből következik, hogy az aggódó nő nem tud segíteni a családon.

A ház igencsak lelakott Fotó: Ripost

Mit tehet a tulajdonos?

– 42 ezer forint a nyugdíjam. Abból fizetem a rezsit és a gyógyszereket. Magas a vérnyomásom, tüdőbeteg és köszvényes is vagyok, hogy a többi bajomról ne is beszéljek. Hiába sajnálom a lányomat és a három gyerekét, képtelenség nekik helyet biztosítanom az egyszobás házamban – jelentette ki Mária.

László, a ház új tulajdonosa – akármennyire is együttérez családdal – úgy érzi, nem tartozik felelősséggel értük.

Csak a jogos tulajdonomat szeretném használni

 – fakadt ki az ápolóként dolgozó férfi.

Természetesen felvettük a kapcsolatot a ház eredeti tulajdonosával is, ám ő a Messengeren letiltott bennünket, a telefont pedig lecsapta, amint bemutatkoztunk.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás