RETRO RÁDIÓ

Fenyegető levelet kapott a magyar nyugdíjas, most összefogtak érte





Szegeden a baloldali önkormányzat kitette volna Laci bácsit a lakásából, ám egy képviselő megoldotta a problémát.



Megosztás
Szerző: Forgács Ágnes
Létrehozva: 2023.03.10.
Módosítva: 2023.03.10.
Szeged kilakoltatás Baloldal

Egy magyar kisnyugdíjas napjai tavaly június óta félelemben teltek. Szegeden a baloldali önkormányzat ugyanis kilakoltatással fenyegette meg. Egészen pontosan a baloldali önkormányzat ingatlangazdálkodó cége, az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. A 82 éves Laci bácsi egy 60 négyzetméteres lakást bérel a szegedi Tisza Lajos körúton.

Laci bácsi a képviselőnőtől kért segítséget. Fotó: Chovanecz Kata

Laci bácsi júniusban kapta meg a legelső kilakoltatással fenyegető levelet a baloldali önkormányzat ingatlangazdálkodó cégétől, az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.-től.

 

Lehetetlent kérnek a bácsitól

Ismételten felhívjuk a figyelmét arra, hogy az érvényben lévő jogszabályok alapján a karbantartási kötelezettségeinek 60 napon belül eleget tenni szíveskedjen. Amennyiben ezen időszak alatt bérlői kötelezettségének nem tesz eleget, kezdeményezni fogjuk a bérleti szerződésének felmondását

 – állt a fenyegető hangvételű levélben, amit tavaly júniusban küldött ki az önkormányzat. A bácsinak nincs anyagi lehetősége a 60 négyzetméteres lakásának teljes körű kifestését vállalni, így rettegve várta a következményeket. Arról nem is beszélve, hogy még ha Laci bácsinak lenne is annyi pénze, manapság 60 nap alatt szinte lehetetlen szakképzett munkaerőt találni erre a feladatra, azt pedig csak nem várhatják el, hogy egy 82 éves ember álljon neki tapétát leszedni, glettelni, festőhengert emelgetni.

Laci bácsi már aludni sem tudott az idegességtől

Októberben aztán újra fenyegető levelet küldött az önkormányzat, ebben már egy konkrét dátumot is megjelöltek. 

Többször is megfenyegették Laci bácsit a kilakoltatással 

Ismételten felhívjuk a figyelmét arra, hogy az állagmegőrző karbantartási munkálatokat (festés, mázolás) elvégezni szíveskedjék. Társaságunk műszaki csoportja 2023. március 30. napjáig ellenőrizni fogja a karbantartási kötelezettség elvégzését

 – írták az idős férfinak. Laci bácsi végül az egyik képviselő fogadóórájára ment el a problémájával, ahol elmondta, hogy hónapok óta nem tud már aludni sem, annyira fél az eljárástól. Anyagi lehetősége egyáltalán nincs arra, hogy elvégeztesse a lakás festését, ami a mai árakon az anyaggal és munkadíjjal akár egymillió forintba is kerülhetne.

Összefogással ez is sikerülni fog

Chovanecz Kata képviselőnő azonnal cselekedett, amikor meghallotta a problémát. Facebook-oldalán írta le Laci bácsi problémáját és kért segítséget. Mindössze egy órára volt ahhoz szükség, hogy az idős úr problémája megoldódjon. 

Laci bácsi problémáját sikerült hamar megoldani – Fotó: Chovanecz Kata

A képviselőnőt már több szobafestő is megkereste, sőt egy nagylelkű vállalkozó konkrétan azt ajánlotta fel, hogy a teljes költségoldalt rendezi, cserében csak annyit kér, hogy a neve ne kerüljön nyilvánosságra. Bár a Szegedma oldal írásban küldött kérdéseket az esettel kapcsolatban a baloldali városvezetésnek, választ nem kaptak. A felszólítólevelek azonban önmagukért beszélnek, Botka László önkormányzata egy egyedülálló kisnyugdíjast is utcára tenne.

Enyves festéssel kell megbirkózniuk

Laci bácsinál csütörtökön már meg is jelentek a segítők, hogy felmérjék a helyzetet. 

Egyszerű festést nem lehet végezni, mert enyves festés van a szobákban és a fürdőszobában. Ez azt jelenti, hogy le kell kaparni, mert az enyvet a víz oldja. Ez jelentős többletkiadás és többletmunka, de természetesen mindent állnak a szegediek. Ez már nem tisztasági festés lesz, hanem felújítás. Valószínűleg a szobákat tapétázni fogjuk

 – nyilatkozta a Ripostnak a képviselőnő.





 





Ezeket olvastad már?
Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Hídpénzbotrány: ilyen úton juthatott vissza a pénz a Városházára

Hídpénzbotrány: ilyen úton juthatott vissza a pénz a Városházára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás