RETRO RÁDIÓ

Kiderült: ez okozta a halálos vonatkatasztrófát

A tragédiában több százan megsérültek.Megosztás
Szerző: LA
2023.06.05. 15:00
vonat vonatkatasztrófa vonatbaleset

A kelet-indiai vonatszerencsétlenséget az elektronikus jelzőrendszer hibája okozta, amely miatt egy vonat tévesen váltott vágányt – írja az MTI.

Fotó: MTI/AP/Arabinda Mahapatra

Hogy ki tette ezt, és mi az oka, az majd a vizsgálatból kiderül

– mondta Asvini Vaisnav Újdelhiben egy helyi televíziós hálózatnak adott interjújában. Az áldozatok felkutatása és mentése befejeződött, jelenleg a péntek esti események pontos menetét vizsgálják.

A Times of India című napilap az előzetes vizsgálati jelentésre hivatkozva vasárnap azt írta, hogy „emberi hiba” okozhatta a három vonat ütközését, amely az ország történetének egyik legsúlyosabb vasúti katasztrófája. Az újság szerint a Coromandel Express zöld utat kapott a Kalkutta és Csennai (egykori Madrasz) közötti fővonalon, de emberi hiba miatt egy olyan vágányra terelték, ahol egy tehervonat közlekedett. A személyvonat ezután mintegy 130 kilométeres óránkénti sebességgel összeütközött a tehervonattal. Három kocsi ezután a szomszédos vágányra zuhant, és egy Bangalor, valamint Kalkutta között közlekedő gyorsvonat hátuljának ütközött. Ez az ütközés okozta a legnagyobb károkat – teszi hozzá a Times az előzetes jelentésre hivatkozva.

A tragédia Balaszur közelében történt, mintegy 200 kilométerre Bhuvanesvartól, a kelet-indiai Orisza állam fővárosától. A tragédiában legalább 288-an meghaltak és 900-an megsérültek, ez volt az elmúlt közel 30 év leghalálosabb vasúti balesete. A halálos áldozatok száma várhatóan tovább emelkedik, és elérheti a 380-at is – közölte Szudhansu Szarangi, Orisza állam tűzoltóságának főigazgatója.

Narendra Modi indiai kormányfő, aki szombaton ellátogatott a baleset helyszínére, kijelentette: „Senkit sem fognak megkímélni”, aki felelős a balesetért. A Durdarsan nevű közszolgálati tévécsatornának azt mondta, „Imádkozom, hogy minél hamarabb kilábaljunk ebből a szomorú pillanatból”.

Minden holttestet és sérült utast elszállítottunk a baleset helyszínéről

– mondta az AFP francia hírügynökségnek a tragédia helyszínéhez közeli Balaszur sürgősségi koordinációs központjának egyik tisztviselője. Mintegy 200 mentőautót, sőt buszokat is mozgósítottak a sérültek szállításához.

 

Ezeket olvastad már?
„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás