Kiadták a riasztást: 6 vármegyében büntet az időjárás

Nem elég, hogy rossz idő lesz, de még ezt is a nyakunkba kapjuk. Mutatjuk, hogy mi miatt fájhat még a fejünk.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.
időjárás előrejelzés zivatar

Nem örülhettünk sokáig a napsütéses, nyári időnek. A mai nap időjárása ismét beleköp a levesünkbe, ami miatt búcsút mondhatunk a strandidőnek.

A,Young,Woman,Is,Fighting,Against,The,Storm,With,Her
Szükség lesz ma az esernyőre, bárhol elázhatunk Fotó: Robert Hoetink/Shutterstock

Kedden északnyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik szakadozott felhőzetével, melyből inkább csak elszórtan alakul ki zápor, esetleg zivatar. Az ÉNy-i szél megerősödik. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet – írja előrejelzésében a Köpönyeg.

Íme, ekkor tér vissza a strandidő

Szerda

Újabb felhők sodródnak északnyugat felől, ezért elszórtan továbbra is kialakulnak záporok. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk, néhol erős. 25 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtök

Napos, gomolyfelhős időre készülhetünk, már kicsi az esély csapadékra. Az északnyugati szél élénk marad. 24-29 fok valószínű.

Péntek

Estig sok napsütés, strandidő várható. Estétől aztán nyugat felől már előfordulnak záporok, zivatarok. A maximum 25-30 fok között alakul.

Citromsárga riasztás van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok miatt 6 vármegyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! A viharos széllökések elérhetik az akár 60-70 kilométer per órát.

Időjárás zivatar figyelmeztetés
Két nyugati, és négy keleti vármegyét érint a riasztás Fotó: met.hu

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás