Fordulat az eltűnt tengeralattjáró kapcsán: ez mindent megváltoztathat





A mentőcsapatok nemrégiben érdekes dologra figyeltek fel. Azonban nincs sok idejük, gyorsan kell lépniük.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.06.21.
Módosítva: 2023.06.21.
Titanic TITÁN kutatás remény

Tenger alatti zajokat észlelt a kanadai mentőcsapat az Atlanti-óceánnak azon a területén, ahol a Titanic roncsaihoz tartó, nem sokkal az indulás után eltűnt, Titan nevű kis merülőhajó után folyik a kutatás – jelentette be az amerikai parti őrség szerdán.

hajóroncs tengeralattjáró Titanic sablon illusztráció
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a kanadai mentőegység P-3 Orion tengerészeti felderítő repülőgépe által észlelt zajok nyomán a távvezérelt keresőegységeket erre a területre irányították, és a keresés – egyelőre eredmény nélkül – jelenleg is itt folyik.

A parti őrség további részletekre – beleértve a zajok természetét és azt, mennyi ideig észlelték őket – nem tért ki, a CNN amerikai hírtelevízió és a Rolling Stone amerikai lap azonban amerikai kormányzati feljegyzésekre hivatkozva kedd este azt közölte, a felderítőgép mintegy 30 percen át tartó „dörömbölő hangokat” rögzített.

Jamie Frederick, az amerikai parti őrség kapitánya magyar idő szerint kedd este 7-kor azt mondta, hogy „40-41 órára elegendő” oxigén maradhatott a Titanon. Eszerint a bent lévőknek – közép-európai idő szerint – nagyjából csütörtök délig elegendő az oxigén, így a kutatóegységek versenyt futnak az idővel.

A Titan fedélzetén öten tartózkodnak, Hamish Harding brit milliárdos, egy pakisztáni származású – Nagy-Britanniában élő – üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia, az amerikai Stockton Rush, a merüléseket szervező vállalkozás alapító-vezetője, valamint a francia Paul-Henry Nargeolet Titanic-szakértő, a jármű vezetője.

Az amerikai parti őrség kapitánya, Jamie Frederick kedden újságíróknak azt mondta, az amerikai és a kanadai mentőegységek már több mint 7600 négyzetmérföldet fésültek át a nyílt vízen, hozzátéve, hogy ez a terület nagyobb, mint Connecticut állam.

Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a merülőhajó eredeti úti célja, a Titanic roncsa 3800 méter mélyen fekszik, ahova már napfény nem jut el. Ide csak egészen speciális felszereléssel lehet eljutni a nagy nyomáskülönbség miatt. Tim Matlin, a Titanic roncsaival foglalkozó kutató elmondta, ha a Titan a tengerfenékig süllyedt, szinte lehetetlen lesz a „merülőhajóról merülőhajóra” mentés.

A mentőegységek azt remélik, hogy a Titan esetében kommunikációs vagy elektromos hiba történt, ez esetben ugyanis a Titan valószínűleg valahol a felszínen lebeg, és várja a mentést.

John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője elmondta, hogy a mentést Joe Biden amerikai elnök is szoros figyelemmel kíséri.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás