Ekkor pillants fel az égre, csodát fogsz látni!





Érdemes szerda reggel, pontosabban hajnalban korán kelni. A Hold mellett a Jupiter fog világítani, a remélhetőleg derült égbolton.



Megosztás
Szerző: Z.H.
Létrehozva: 2023.06.13.
Hold reggel Jupiter távolság

Márciusban a Jupiter és a Vénusz táncában gyönyörködhettünk az alkonyati égbolton. A látványos együttállásban eleinte a Hold is részt vett, majd március első napjaiban a két bolygó rendkívül közel, félfoknyira került egymáshoz az égbolton. Szerda hajnalban a Hold mellett a Jupiter fog ragyogni, így érdemes lesz nagyon korán kelni.

Earth,And,Solar,System,Planets,,Sun,And,Star.,Sun,,Mercury,
Fotó: buradaki

A Jupitert egyre jobban láthatjuk majd pirkadatkor, június 14-én ráadásul a 17 százalékos holdsarló is csatlakozik hozzá, mintegy 1,5 fok választja el őket. Akik szeretnének gyönyörködni a látványban, azoknak már hajnali három körül érdemes talpon lenniük. Bár a fényes Jupitert talán még egy órával később is megtaláljuk, köszönhetően a Hold közelségének, igazán szép fotókat csak korábban készíthetünk róluk. 

Ha valaki szereti a kihívásokat, akkor reggel 7 óra felé a nappali égen is próbálkozhat a páros megtalálásával, ekkor már fél foknál is kevesebb távolság lesz köztük, a Jupiter pont a sarló déli csúcsa alatt látszik. Bár a Jupiter nem olyan fényes, mint a Vénusz, nem lehetetlen a nappali megpillantása.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás