Beázott a nemrég felújított, XV. kerületi Hősök úti rendelő





Az önkormányzat még azt a pénzt sem tudta hatékonyan felhasználni, amit kapott a kormánytól, és ennek a lakosok isszák meg a levét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.12.
beázás felújítás kormányzati támogatás rendelő kötbér

Beázott a Hősök útja 3. szám alatti, nemrégiben felújított háziorvosi rendelő, egy ott dolgozó elmondása szerint a gyermekfogászat mennyezete leszakadt, az elektromos armatúrából pedig folyt a víz. A rendelőt átmenetileg lezárták, és várhatóan hétfőn is zárva lesz. Erről tájékoztat az önkormányzat közösségi oldala is, bár nem részletezi az okokat: „A Hősök útja 3. szám alatti rendelőben műszaki-technikai okok miatt bizonytalan ideig nem lesz rendelés: mindez érinti az itt működő felnőtt háziorvosi rendeléseket, a gyermekfogászatot és a gyerekfogszabályozást is” – írják. Sürgős esetben a Zsókavár rendelőben található ügyelet látja el a betegeket. Lehoczki Ádám, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében  szintén foglalkozik az üggyel és az önkormányzatot hibáztatja.

Fotó: Metropol/NZ

Az ügy pikantériája, hogy miközben a XV. kerület baloldali vezetése folyamatosan a kormányzati elvonásokkal riogat, addig még azt a pénzt sem tudta hatékonyan felhasználni, ami a rendelkezésére áll

– mondta lapunknak korábban a XV. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. 

A politikus szerint kormány 2020 óta összesen 760 millió forinttal támogatta a XV. kerületet a Hősök úti rendelők felújításában, ehhez a XV. Kerületi Önkormányzat közel 140 millió Ft saját forrást tett hozzá. A felújítás alatt a Hősök útja 1. szám alatti rendelőépület is többször beázott már.

A közbeszerzést még 2020 decemberében kötötték meg, az átadás határideje pedig 2021. novemberben lett volna, ám a helyiek mind a mai napig nem tudják igénybe venni a szolgáltatást. A legutolsó határidő szerint tavaly 2022. július 31-re kellett volna elkészülni a munkálatokkal, ám mind a mai napig áll a projekt.

Az épületek már korábban is beáztak, és az orvosi tevékenységet átmenetileg meg is kellett szüntetni. Az ügyben vizsgálóbizottság állt fel, amely megállapította, hogy egy olyan teljesítési igazolást állítottak ki, amelyben a leírtak annak kiállításakor még nem valósultak meg maradéktalanul. A képviselő-testületnek erre az volt a válasza, hogy az építőipari beruházásoknál ez egy bevett szokás. 

Az önkormányzat baloldali vezetése ahelyett, hogy már 2022 elején felmondta volna a szerződést a kivitelezővel, többszöri határidő módosításról döntött, majd nem érvényesítette a kötbérkövetelését – nehezményezi Lehoczki Ádám.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás