"Száz métert tolta maga előtt" - saját lábán szállt ki a roncsból a sofőr vonatgázolás után





A helyiek szerint a nő a második születésnapját ünnepelheti, csoda, hogy életben maradt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.10.
vonat baleset gázolás csoda

Kis híján tragédiával végződött egy brutális vonatbaleset Veresegyházánál a napokban: egy kocsi ugyanis a Ráday utcai vasúti átjáróban a tilos jelzés ellenére ráhajtott a sínekre, egyenesen a közeledő vonat elé. A szerelvény a kocsinak csapódott, az autót pedig telibe találta:

Fotó: Pexels (illusztráció)

"A Vácról 9:35-kor a Nyugatiba elindult S71-es vonattal ütközött egy személyautó Őrbottyán és Veresegyház között. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott" - írta Facebook oldalán a MávInform.

Mivel az eset fényes nappal történt, sokan ott tartózkodtak a környékről, így többen is döbbenten szemlélték a roncsot. Elmesélték, hogy az autó szörnyű állapotban volt, ugyanis kiderült, hogy a vonat vagy száz méteren keresztül tolta maga előtt a járgányt és a benne ülő sofőrt is:

Mi nem láttuk a balesetet, csak az eredményt, de az átjárótól jóval lejjebb, nagyjából 100 méterre lehetett, szóval valószínűleg addig tolta maga előtt a szerelvény 

- mesélte egy helyi lakos a Ripostnak. Az autó elülső része teljesen összeroncsolódott, valósággal megsemmisült:

"Az autó, mintha kettéfűrészelték volna" - magyarázták. A helyiek szerint ennek ellenére a csattanást karcolás nélkül megúszták a vonaton utazók , de csodával határos módon az autót vezető nő is túlélte a brutális esetet, sőt a saját lábán szállt ki a totálkáros roncsból:

Ezt már nem láttuk mi sem, csak hallottuk, de elmondták, hogy az autót egy nő vezette, aki könnyebb sérüléseket szenvedett csak és a saját lábán szállt ki a kocsiból. Csakis az menthette meg, hogy a vonat az anyósülés felől kapta el. Még így is isteni csoda, hogy él. Ezután biztos, hogy a második születésnapjaként fogja ünnepelni a napot

 - ingatták a fejüket. 

Azt hozzátették: a fényjelzés aznap betegeskedett, délelőtt ugyanis többen arra panaszkodtak, hogy nem működik, bár hozzátették, hogy a baleset idejére helyreállt. Ám sokan működő fényjelzés esetén sem figyelnek és a tilos jelzés ellenére ráhajtanak a sínekre ezen a szakaszon: 

"Valóban nem nyílegyenes pálya, így egy picit nehezebben belátható szakaszról van szó, de azért lehet látni bőven a fényjelzést. Sajnos nem ő az első, aki így hajt be ebbe a kereszteződésbe, a saját szememmel láttam már, hogy más is így tett. Nagyon felelőtlennek tartom" - szögezték le.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás