RETRO RÁDIÓ

Nem érdekli a többség véleménye Tordai Bencét, követeli: küldjünk fegyvereket Ukrajnának





A magyarok a választásokon kifejezték, békét akarnak. A dollárbaloldal csak azért is nyomja a hisztérikus háborúpárti kampányát.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.05.13.
Módosítva: 2023.05.13.
Tordai Bence béke Dömötör Csaba háború

Miközben naponta halnak meg emberek a háborúban, a baloldalon nincs megállás: hónapok óta gátlástalanul követeli Karácsony Gergely pártjának társelnöke, Tordai Bence, hogy küldjünk fegyvereket Ukrajnának. Bár a magyar emberek egyértelműen kifejezték a tavalyi választásokon, hogy békét akarnak, óriási többséggel elutasítják a dollárbaloldal hisztérikus háborúpárti kampányát, Tordai Bence továbbra is bele akarja sodorni Magyarországot a háborúba. Annak ellenére is, hogy nyilvánvaló, hogy a fegyverszállítások nem segítik elő a békét, a háború elhúzódása pedig csak még több emberéletet követel – írja az Origo.

Fotó: Markovics Gábor / Metropol

2022 áprilisban, az országgyűlési választásokon a magyar emberek nagy többsége nyilvánította ki, hogy a béke pártján áll, és elutasítja a baloldal háborúpárti kampányát. Az ukrajnai háború kitörése óta rengetegen haltak meg, millióknak kellett elhagyniuk az otthonukat, és nyilvánvalóvá vált, hogy a brüsszeli szankciók és a nyugati fegyverszállítmányok nem segítik elő a békét. A háború elhúzódása pedig még több emberéletet követel.

 

A dollárbaloldal mindezek ellenére továbbra is a háború pártján áll, nyilvánvalóan külföldi pénzelőik akarata szerint. Újra és újra hangoztatják azon ötleteiket, amelyek (mint ahogy az elmúlt több mint egy évben nyilvánvalóan kiderült) egyáltalán nem hozzák közelebb a fegyverszünetet és a béketárgyalásokat.

 

A baloldal egyik leggátlástalanabb politikusa azóta sem nyugszik, folyamatosan a háború mellett kampányol. Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta:

„A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat.”

Ezzel a nyilatkozatával szembesítette Tordait egy nyilvános vitaesten Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A miniszterhelyettes idézte a baloldali politikus tavaly áprilisi állásfoglalását, mire Tordai helyeselt, és megjegyezte, azért gondolja így ma is, hogy „ne kelljen szégyenkezni”.

„Ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell őket, hogy megvédjék magukat” – fogalmazott a politikus.

Március 31-én, miután az Országgyűlés elfogadta a kormánypárti békepárti parlamenti határozatot, a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea és Tordai Bence egy videóban támadta a döntést, megint kiállva a fegyverszállítás mellett. Tordai ebben úgy fogalmazott, hogy „egy olyan méltányos, az ukrán nép és az Ukrajnában élő kisebbségeknek, a kárpátaljai magyarok számára is biztonságos, megnyugtató, elfogadható békére van szükség, amelyet egyelőre a putyini Oroszország nem hajlandó megkötni. És amíg ez így van, addig nekünk támogatni kell az ukránokat, úgy, ahogy ezt a nemzetközi közösség teszi.”

Most pedig, ahogy cikkében idézi az origo, újra megerősítette, hogy csak azért is fegyvereket akar küldeni.

„Ahogy minden tisztességes ország küld fegyvereket Ukrajnának, úgy Magyarországnak is kéne”

– válaszolt Bohár Dániel riporter kérdésére.

d





 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás