"Már a földön feküdtem, még akkor is rúgta az oldalam" - majdnem halálra verte párját egy férfi Pesterzsébeten





Féltékenység miatt úgy összeverte párját, Andreát a férfi, hogy az asszonynak belsővérzése volt és leszakadt a lépe. Ha nem műtik meg, elvérzett volna. A tettest a bíróság letartóztatta.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2023.05.24.
XX. kerület erőszak asszony bántalmazás családon belüli erőszak

Megdöbbentő esetről számolt be a 44 éves Vida Andrea a Borsnak. A nő összeköltözött a Pesterzsébeten élő szerelmével, akivel először idilli kapcsolatban érezte magát és azt gondolta, ez így is marad. Ám a férfi egyre gyakrabban kapott féltékenységi rohamokat, ami végül teljesen elvesztette az önuralmát. Súlyos sérüléseket okozott Andreának, akit ezt követően több napig az intenzíven ápoltak.

A nő azt hitte, megtalálta élete szerelmét. Fotó: olvasói

Szerelmes volt a férfiba

Már 24 éve ismerjük egymást

 – kezdte történetét Andrea. "Mindig is olyan se veled, se nélküled kapcsolatunk volt. Szerelmes voltam belé, amit ő is viszonzott. Nekem az előző kapcsolatomból van két gyermekem, de ők már nagyok. Egy idő után összeköltöztünk az ő lakásában,  Pesterzsébeten. Nem sokkal ezután kezdődtek a gondok, hamar kimutatta a foga fehérét…

Féltékenység miatt verte agyba-főbe 

Andrea már korábban is felfigyelt a kertészként dolgozó férfi túlzó féltékenységére, amiből kisebb viták is kialakultak, de sose gondolta, hogy ennyire elfajulhat a dolog.

 Viták korábban is voltak

 – mondta el a Borsnak.  "Féltékeny volt az idegenekre, a testvéremre, de még a két fiamra is. Ha mentünk az utcán együtt, azt mondta, hogy ne nézzek be az autókba, mert biztos ismerem a vezetőt… Ne köszönjek senkinek, ne nézzek rá senkire. Ellenőrizgette a telefonomat és ha öt percet késtem otthonról, már kiverte a balhét. Így utólag már tudom, hogy ekkor kellett volna tovább állnom… 

Vasalóval verte be a fejét

"Már akkor szakítanom kellett volna vele, amikor beláttam, hogy minden nap csak vitatkozunk. Mindig abban reménykedtem, hogy ez volt az utolsó alkalom és rosszabb nem lehet, de nagyot tévedtem! Az egyik vita alkalmával olyan ideges lett, hogy ami a keze ügyében volt, azt hozzám vágta. Az én esetemben ez egy vasaló volt. Betörte vele a fejem… Az ütés hat centis sebet hagyott, amit össze kellett ölteni. Azt hiszem, ezek után már borítékolható, hogy mi következett.
 

Andrea intenzívre került az eset után. Fotó: olvasói

A földön fekve is rugdosta az asszonyt

Az asszony szerint mérhetetlen düh lett úrrá a párján, szintén féltékenység miatt.

 Április másodikán nagyon összevesztünk

 – folytatta. "Bevallom, ittunk is. Kiabáltunk a szobában, majd hirtelen nekem esett. Felpofozott, megtépte a hajam és ellökött. Néhány másodpercig elveszíthettem az eszméletemet, de ő nem állt le. Miközben a földön voltam, rugdosni kezdte az oldalamat.

Ha nem kap ellátást, elvérzik 

Másnap nagyon rossz állapotban voltam.  Dolgozni indultam volna, de alig bírtam mozdulni 

 – idézte fel szörnyű emlékét.  " A párom azt mondta, hogy feküdjek le, pihenjek csak, de tudtam, hogy el kell jutnom egy kórházba. Kiderült: annyira megvert, hogy leszakadt a lépem, belső hasi vérzésem volt és több bordám is eltört. A kórházban nem mertem elmondani senkinek, mi történt. Azt hazudtam, hogy otthon elestem és bevertem az oldalamat a fürdőkádba.
 

Andreát az ultrahangos vizsgálat után azonnal betolták a műtőbe, ugyanis a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok szerint elvérzett volna.
 

Minden nap bocsánatot kért a férfi

 Három napig voltam az intenzíven

 – meséli. "Ő minden nap bejárt meglátogatni. Elmondta, hogy szeret és ha felgyógyulok, akkor új életet kezdünk és megváltozik minden. Én ezt egy darabig hallgattam, majd az egyik alkalommal, amikor távozott a kórházból, írtam egy e-mailt a 20. kerületi rendőrségnek és feljelentettem."

Andreának főzött, amikor elfogták 

A férfi mindig azt kérdezgette Andreától, hogy mit szeretne, mit vigyen neki a kórházba. Végül Andrea az egyik kedvencét kérte: szilvás gombócot.

Úgy csinált, mintha jóvá akarná tenni azt, amit velem tett

 – emlékszik vissza. "Megkérdezte az intenzíven, hogy mit ennék szívesen, én pedig a szilvás gombócot mondtam neki. Végül el is készítette, de behozni már nem tudta, mert addigra a rendőrök elfogták.

A fejét egy vasalóval törte be. Fotó: olvasói

„Sokat segített a családom!"

Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem sajnálom

– szögezi le a bántalmazott asszony. "Én a mai napig szeretem őt, de átlépett egy határt. Ha nincs a családom, lehet, hogy visszamegyek hozzá, de tudom, hogy akkor végül megölt volna… Rengeteg támogatást és szeretetet kaptam a családomtól, ami miatt sikerült végül rendeznem a soraimat, ezért nagyon hálás vagyok nekik."

Szeretne másokon is segíteni 

- Létre szeretnék hozni egy olyan csoportot, ahol azok az emberek, akik bántalmazó kapcsolatban élnek vagy olyanokkal, akik bántják őket, elmondhatnák őszintén, hogy mi történik velük. Segítsünk egymásnak!

 Üzent a hasonló helyzetben lévő olvasóknak:

"Ne féljetek kilépni egy olyan kapcsolatból, ahol bántalmaznak titeket! Ahogy az öcsém mondta: lehet, hogy ma egy pofon, holnap kórház, azután pedig hullazsák. Ha kaptok egy pofont, onnan máris menekülni kell, mert nincs megállás. Ne higgyétek el azt se, ha ezt a viselkedést ráfogják a körülményekre. Nem. Máskor is meg fog történni, csak sokkal durvábban!"

Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak

Megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, nyomoznak-e az ügyben és ha igen, hol tart a nyomozás. A következő választ kaptuk: "Tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett ügyben a BRFK feljelentés alapján folytat nyomozást, amelyben egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattunk ki gyanúsítottként és őrizetbe is vettük. Azóta a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A nyomozás jelenleg is folyamatban van."


 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás