Légmell alakult ki a kecskeméti nagymamánál: életveszélyes állapotba került unokája miatt





A 86 éves asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett.



Megosztás
Szerző: LA
Létrehozva: 2023.05.17.
bántalmazás

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében arról ír, hogy életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emeltek egy férfival szemben, aki ittas állapotban bántalmazta a nagyiját.

 

A kecskeméti férfi a 86 éves nagymamájának lakásában élt együtt az idős asszonnyal és annak élettársával. A férfi gyakran ivott alkoholt, ilyenkor agresszívvá vált és veszekedett idős rokonával. A vádirat szerint 2022. augusztus 19. napján ismét lerészegedve érkezett haza. A nagymama számonkérte ezt rajta, azt mondta neki, hogy ezzel nemcsak saját magát, de őt és élettársát is tönkreteszi. A férfi ezen feldühödött, és két kézzel nagy erővel meglökte a nénit, aki a lökéstől a padlóra zuhant.

Az esés következtében a nő három bordája is eltört, amitől légmell alakult ki, ez pedig közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett nála. Az életveszélyt a szakszerű orvosi ellátással sikerült elhárítani. A nagymama a bántalmazásból adódó sérüléseiből még felgyógyult, de más betegségéből kifolyólag 2022 novemberében meghalt. A bántalmazás és a halála között nem volt összefüggés.

Az ügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás