A lebukás után újra belehúzott a koldusmaffia Kelenföldön - videó





Miután lebuktattuk a koldusmaffia két tagját, kisebb szünet után új kéregetőket tettek ki Kelenföldre. Ezúttal egy férfit, egy őrt is adtak melléjük, aki árgus szemmel figyeli, jól végzik-e dolgukat az álkoldusok. Kelenföldön újra belehúzott a koldusmaffia.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.12.
Módosítva: 2023.05.12.
koldusmaffia kelenföld

Alig pár hét telt el azóta, hogy lebuktattunk két koldust Kelenföldön: a kéregető asszonyok kitalált történettel koldultak, de túlmentek egy határon: halott férjeket hazudtak maguknak. A Metropol cikke és videója után teljesen eltűntek a kelenföldi aluljáróból, pár nappal ezelőtt azonban felbukkant két új koldus, akik gyaníthatóan ugyanannak a bandának a tagjai.

Őrt állított a koldusmaffia Kelenföldön, ez a férfi figyeli a kéregető „beosztottakat” Fotó: Metropol

Egy fejkendős, kissé hajlott hátú öregasszony a mozgólépcsőnél kéreget, egy sárga hajú, kerekesszékes fiatal pedig a falnál ül a táblájával. „Ételre gyűjtök, köszönöm a segítséget!” Ők ketten talán nem is annyira szúrnának szemet, csakhogy egy őrt is a koldusok mellé állítottak. 

Most már csak felügyelettel kéregethetnek a koldusok Kelenföldön Fotó: Metropol

A melegítős férfinak láthatóan csak annyi a dolga, hogy figyelje a „beosztottakat” és közbeavatkozzon, ha gond támadna, de mindezt rettenetesen feltűnően csinálja: ugyanazon a ponton áll órákon át, és bámulja a kéregetőket. Azok nem is járnak most túl nagy szerencsével, egyrészt úgy tűnik, arra kérhették őket, hogy kicsit vegyenek vissza az agresszív nyomulásból, másrészt a járókelők többsége azonnal kiszúrja az odaállított őrt.

Erre feltehetően azért volt szükség, mert pár hete rejtett kamerás felvételt készített a Metropol. Akkor két asszony halott férjére hivatkozva koldult az aluljáróban. Egyikük Erdélybe, a másik Kárpátaljára utazott volna haza temetésre, az egyik nő még egy román nyelvű halotti bizonyítványt is mutatott. Belekeveredtek azonban a hazugságokba, és bár azt mondták, hogy nem is ismerik egymást, végül együtt menekültek el az aluljáróból, amikor rájöttek, hogy megdőlt a meséjük.

2021-ben a Bors mutatta be egy olvasójuk segítségével, hogyan is működnek ezek a bandák Budapesten. Reggelente egy kis mikrobusszal szedik össze azokat, akiket Budapest több pontján kiszórnak majd, hogy ott egész nap kéregessenek. Amit összeszednek, azt le kell adniuk a főnökeiknek, cserébe némi kosztot és szállást kapnak ezek a főleg vidékről és határon túli területekről érkező, a koldusmaffia által kihasznált emberek. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás