Évi hatmilliót kap V. Naszályi Mártától Lampert Mónika





Egy éven át „árnyékjegyzőként” havi félmillióért adhat tanácsokat...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.05.
Módosítva: 2023.05.05.
V. Naszályi Márta Budavár Lamperth Mónika

Nem sokáig maradt állás nélkül a szocialisták egykori meghatározó politikusa és belügyminisztere, Lamperth Mónika, akit nemrég  V. Naszályi Márta tanácsadónak nevezett ki. A Gyurcsány-kormány korábbi minisztere az I. kerületi önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentumok alapján tanácsadói tevékenységet lát el havi 500 ezer forintért.

Lamperth Mónika
A politikus megbízatása 2024. április 26-ig tart – Fotó: Bruzák Noémi

A politikust eleinte jegyzőnek szerették volna kinevezni, ám mivel ő nem szeretett volna reflektorfénybe kerülni, így egyfajta „árnyékjegyzőként” olyan pozícióval látták el, amivel a háttérből irányíthatja a hivatal működését. A szerződés szerint Lamperth Mónika a polgármester hatáskörébe tartozó feladatokat segíti, ám alapesetben nem lenne erre szükség, ha egy, a feladatra alkalmas jegyzője lenne az önkormányzatnak.

A lépés már csak azért is érdekes, mivel Lamperth Mónika 2019-ben közösségi oldalán azt írta, hogy a választásokat követően befejezi önkormányzati munkáját a XV. kerületben. Mint akkor írta, új kihívások várják.

Ehhez képest a politikus 2021. december 15. és 2022. június 15. között már Baján osztott jogi tanácsokat a baloldali városvezetés megbízásából Nyirati Klára polgármesternek, amiért havi bruttó 400 ezer forintos díjazásban részesült. 

A kerület jelenlegi jegyzője, Czukkerné dr. Pintér Erzsébet már a negyedik V. Naszályi polgármesteri megbízatása alatt, köszönhetően azoknak a belharcoknak, amik már jó ideje meghatározzák az önkormányzat működését. Mint ahogyan arról a Metropol beszámolt, a jegyzők közül többeknek viharos körülmények között kellett távozniuk az utóbbi időben. Az első jegyző, Tarjányi Tamás költségvetéssel kapcsolatos közokirat-hamisítási ügy miatt kényszerült lemondásra. Tarjányi korábban a Karácsony Gergely vezette Zuglóból érkezett az önkormányzathoz. 

A V. Naszályi Márta vezette kerület már régóta komoly belharcokkal küzd – Fotó: Facebook

Utódja se maradt sokáig a poszton, Kóródi-Juhász Zsolt már a próbaideje alatt távozott. Nem sokkal később a harmadik jegyzőnek is mennie kellett, a hivatal működését közelről ismerők szerint a szakítás mögött Németh Mónika és a polgármester közötti személyes konfliktusok húzódhattak meg. Lamperth Mónika érkezésével azonban „plusz egy” jegyzője lett a budavári önkormányzatnak, csekély évi 6 millióért...

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás