RETRO RÁDIÓ

Ebből baj lesz: nagy veszélybe kerülhet az autóiparban dolgozók állása

Ez a szerkezet nagy áttörést hozhat a motorsportban, de a tudását akár itt is kamatoztathatjuk.Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.05.19.
Módosítva: 2023.05.19.
Formula–1 mesterséges intelligencia szervíz

A mesterséges intelligencia az utóbbi időben az életünk minden területére betört. Az AI nagy segítséget nyújtott már korábban a lottószámok megjátszásában, de az öregedés kapcsán is mondott már érdekes dolgokat.

Gumicsere abroncs szervíz sablon
Ez hozhatja meg az első nagy áttörést a közlekedésben? Fotó: Pixabay

Azonban a mesterséges intelligenciának köszönhetően hamarosan a közlekedésben is áttörés következhet be. A RoboTire nemrégiben bemutatta legújabb gépét, amely kétszer vagy akár háromszor gyorsabban képes lecserélni az autó mind a négy kerekét, mint egy ember egyedül. A gép még nem teljesen önálló, emberi erőre van szükség a működtetéséhez, de ez feltehetően már nem marad így sokáig.

Íme, így dolgozik a robot: miután egy jármű rááll az eszköz platformjára, a mesterséges intelligencia által vezérelt gép azonosítja a kerekeket, észreveszi a füleket, és irányítja a robotkarokat, hogy csavarják le és távolítsák el az anyákat vagy a füles csavarokat, majd lehúzza a kerekeket.

Ezt követően információkat ad át a Hunter gumiabroncs-cserélő gépnek, hogy pontosan a megfelelő méretű és típusú abroncsok kerüljenek a járműre.

RoboTire alapító-vezérigazgatója, Victor Darolfi elmondta, hogy a cég azon dolgozik, hogy a rendszer a jövőben teljesen önműködő legyen. A szakember kifejtette, hogy a teljes folyamat jelenleg 23 percet vesz igénybe, azonban ez a jövőben felgyorsulhat, hiszen a gép folyamatosan tanul az AI-n keresztül.

Valaki bejöhet az új felnimodellekkel, amit a robot még nem látott, de mivel a gépet folyamatosan menet közben képezzük át az új típusokra, így ez a robotnak nem okoz majd fennakadást

– magyarázta Victor Darolfi. A szakember elárulta, hogy a gépnek az sem okoz problémát, hogyha valaki sáros vagy havas kerekekkel érkezik be a műhelyükbe, hiszen a rendszer a gumikat így is felismeri, és gond nélkül lecseréli azokat – írja a Foxnews. A mesterséges intelligenciával működő robotról egy videó is készült, íme:

 

Ezeket olvastad már?
A rászorultaknak gyűjtenek élelmiszereket

A rászorultaknak gyűjtenek élelmiszereket

Mutatjuk: ennyi iskola zár be a rossz időjárási viszonyok miatt

Mutatjuk: ennyi iskola zár be a rossz időjárási viszonyok miatt

Szilágyi Áron három olimpiai arany után újabb csodára készül

Szilágyi Áron három olimpiai arany után újabb csodára készül

„Évek óta nem ülök már le” – Kiakadtak a csepeliek, gusztustalanok és koszosak a kerületben járó buszok

„Évek óta nem ülök már le” – Kiakadtak a csepeliek, gusztustalanok és koszosak a kerületben járó buszok

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás