Ebből baj lesz: nagy veszélybe kerülhet az autóiparban dolgozók állása





Ez a szerkezet nagy áttörést hozhat a motorsportban, de a tudását akár itt is kamatoztathatjuk.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.05.19.
Módosítva: 2023.05.19.
Formula–1 mesterséges intelligencia szervíz

A mesterséges intelligencia az utóbbi időben az életünk minden területére betört. Az AI nagy segítséget nyújtott már korábban a lottószámok megjátszásában, de az öregedés kapcsán is mondott már érdekes dolgokat.

Gumicsere abroncs szervíz sablon
Ez hozhatja meg az első nagy áttörést a közlekedésben? Fotó: Pixabay

Azonban a mesterséges intelligenciának köszönhetően hamarosan a közlekedésben is áttörés következhet be. A RoboTire nemrégiben bemutatta legújabb gépét, amely kétszer vagy akár háromszor gyorsabban képes lecserélni az autó mind a négy kerekét, mint egy ember egyedül. A gép még nem teljesen önálló, emberi erőre van szükség a működtetéséhez, de ez feltehetően már nem marad így sokáig.

Íme, így dolgozik a robot: miután egy jármű rááll az eszköz platformjára, a mesterséges intelligencia által vezérelt gép azonosítja a kerekeket, észreveszi a füleket, és irányítja a robotkarokat, hogy csavarják le és távolítsák el az anyákat vagy a füles csavarokat, majd lehúzza a kerekeket.

Ezt követően információkat ad át a Hunter gumiabroncs-cserélő gépnek, hogy pontosan a megfelelő méretű és típusú abroncsok kerüljenek a járműre.

RoboTire alapító-vezérigazgatója, Victor Darolfi elmondta, hogy a cég azon dolgozik, hogy a rendszer a jövőben teljesen önműködő legyen. A szakember kifejtette, hogy a teljes folyamat jelenleg 23 percet vesz igénybe, azonban ez a jövőben felgyorsulhat, hiszen a gép folyamatosan tanul az AI-n keresztül.

Valaki bejöhet az új felnimodellekkel, amit a robot még nem látott, de mivel a gépet folyamatosan menet közben képezzük át az új típusokra, így ez a robotnak nem okoz majd fennakadást

– magyarázta Victor Darolfi. A szakember elárulta, hogy a gépnek az sem okoz problémát, hogyha valaki sáros vagy havas kerekekkel érkezik be a műhelyükbe, hiszen a rendszer a gumikat így is felismeri, és gond nélkül lecseréli azokat – írja a Foxnews. A mesterséges intelligenciával működő robotról egy videó is készült, íme:





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás