„Reméljük, rácsok mögött marad” – letartóztatták a gyerekkori barátját meggyilkoló bujáki férfit





Rácsok mögé került az a 34 éves férfi, aki brutálisan meggyilkolta a legjobb barátját Nógrádban. Az áldozat barátai örülnek a döntésnek.



Megosztás
Szerző: B.B.
Létrehozva: 2023.04.28.
Módosítva: 2023.04.28.
gyilkos letartóztatás buják barát

Mint arról a Metropol is írt, a brutális gyilkosság még vasárnap (április 23.) történhetett a Nógrád vármegyei Bujákon: egy 34 éves férfi elcsalta gyermekkori jóbarátját a helyi temető mellé, ahol brutálisan meggyilkolta, majd elásta őt. B. Pétert ezután eltűntként keresték, a megszurkált holtteste pedig kedden került elő egy gödörből, amit a tettes gallyakkal és bokrokkal is lefedett. 

Pétert ide csalta el a barátja, a temető mögött azonban brutálisan meggyilkolta Fotó: Hüvösi Csaba / Nool

Később kiderült, hogy a gyilkosságot vélhetően már korábban eltervezte, ugyanis a férfi már hosszú ideje magának akarta megszerezni barátja feleségét, akinek már többször ajánlatot is tett arra, hogy folytassanak viszonyt, az asszony azonban rendre elutasította. Bár a helyiek közül páran hallottak pletykákat, azt hitték, mind a két férfi szereti a feleségét és a családját: 

„Hallottuk, hogy korábban már próbálta rábeszélni a nőt egy viszonyra, de ő nemet mondott, szerette Petit. De azt, ami történt, el sem hiszem. Mi azt hittük, hogy törődik a családjával és szereti őket, rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyenre vetemedik, főleg egy jóbarátja ellen. Petivel kisiskolás koruk óta barátok voltak” – mondták a lapunknak akkor a férfi ismerősei. Hozzátették, hogy mind a két család összeroppant, nemcsak Peti felesége és gyermekei, de gyilkosa családja is, az ő felesége ugyanis ráadásul még várandós is: 

Szegény, most is babát vár, bele sem merek gondolni, ő mit érezhet. Hiszen ő is és Peti felesége is több kisgyerekkel maradt egyedül. Peti legkisebb gyereke alig múlt kétéves

– mondták szomorúan

Nemsokára elkapták a tettest, aki már akkor mindent bevallott, mi több, ő maga mutatta meg a rendőröknek a gödröt, ahova a barátját elásta. A zsaruk azonnal őrizetbe is vették a férfit, akit április 28-án délelőtt már le is tartóztatták a Balassagyarmati Járásbíróságon. A Nógrád Vármegyei Főügyészség hozzátette, hogy a férfi nem tiltakozott a letartóztatás ellen, nem fellebbezett, ő is és az ügyész is csendben tudomásul vette.

Péter ismerősei örülnek a letartóztatásnak, bár, mint mondják, Petit ez már nem hozza vissza: 

Természetesen örülünk, hogy rácsok mögé kerül, és nagyon reméljük, hogy ott is marad. De Peti családján ez már nem segít, összeomlottak teljesen

– mondta lapunknak a férfi ismerőse. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás