Miután bemérték a mobilt, a hegyekben is keresik az eltűnt dorogi családapát





A moblitelefonja adatai alapján a kirándulókat is kérik, hogy járjanak nyitott szemmel, mert az eltűnt családapa, Nékám István gyakorlott túrázó, akár napokat is képes kinn tölteni a természetben.



Megosztás
Szerző: B. B.
Létrehozva: 2023.04.16.
eltűnt családapa dorog

Pénteken rejtélyes módon veszett nyoma a kétgyermekes, jól szituált dorogi családapának, Nékám István Zoltánnak. A férfi péntek hajnalban megölelte feleségét, majd elindult a munkahelyére vonattal, de a Nyugati pályaudvarra nem érkezett meg.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Családja azonnal jelentette eltűnését a rendőrségnek, és a felesége  is felhívást tett közzé a közösségi médiában: 

Kérem, aki tud, segítsen! Reggel a 6.14-kor induló vonattal indult el Dorogról a Nyugati pályaudvar felé, de a munkahelyére nem érkezett meg. A cellainformáció szerint a telefonját a rendőrség Piliscsaba, Pilisjászfalu és Úny háromszögében mérte be, amíg még működött

 - írta a kétségbeesett asszony.

A férfit azóta is keresik, a posztot több ezren megosztották, országszerte rengetegen mozdultak meg, hogy segítsenek megtalálni a családapát.

Most, mint a Bors megtudta, a túrázókat is megkérik: fokozott figyelemmel nézzenek körül, ha a hegyekbe indulnak, István ugyanis gyakorlott túrázóként lehet, hogy éppen ott bolyong: 

A telefon cellainformációi szerint mobilja tegnap délelőtt bemérhető volt Piliscsaba-Pilisjászfalu-Úny háromszögben, de a pilisi Strázsa hegyen is. Elképzelhető, hogy a Pilis, a Gerecse vagy akár a Budai-hegység is érintett lehet

- írták egy túraoldal Facebook-oldalára. Mint mondták, a férfi tapasztalatai segítségére lehetnek:

Csak annyit kérnék, túrázás közben járjatok nyitott szemmel. Ő is sokat járta a természetet, ezen tapasztalatai előnyére válhatnak a kint tartózkodása alatt. Segítsetek, túratársak egy másik túratárs hazajutásában

- hangsúlyozták.

Kb. 185 cm magas, 49 éves, de fiatalos, sármos. Haja erősen őszülő, szeme barnás-zöldes, szája fölött kis anyajegy. Ápolt, igényes fiatalember, de az utóbbi hónapokban sokat fogyott, arca soványabb lehet a képhez képest. Mostanra az éjszaka, az esőzés...stb. mellett ázott, zilált lehet. Távozásakor sötétkék farmert, fekete-kék kabátot, alatta sötétkék pulóvert, galléros pólót viselt, illetve szürkés hatizsákot - sorolták. Kérik, aki látta őt, vagy netán felismerni véli István, az azonnal értesítse a rendőrséget. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás