Kiakadtak a pesterzsébetiek, semmilyen egyeztetés nem előzte meg a Tátra térre tervezett, új parkolót





A környék egyes időszakokban jelentős terhelést kap, máskor sok a kihasználatlan parkoló.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.05.
Pesterzsébet felháborodás parkolás

Alaposan kiverte a biztosítékot a pesterzsébetiek körében annak az új parkolónak a tervezete, amit a Tátra térre húznának fel. Állítólag már megkezdődtek a földmérések a helyszínen. A kerület a parkolót egy iskola közelében helyezné el, ami sokak szerint nagy veszélynek tenné ki a diákokat. 

Sokan féltik gyermekeiket a Tátra utcára tervezett parkolótól. Fotó: Google Maps

A pesterzsébeti önkormányzat megbízásából még az UTIBER Kft. készítette el a „Budapest Főváros XX. Kerület Tátra tér és közvetlen környezetére vonatkozó részletes, közlekedésszabályozási vizsgálatot is tartalmazó környezetalakítási és forgalomtechnikai terv” című tanulmányt, amely többek között azt javasolja, hogy egyirányúsítsák a Tátra utcát észak-keleti irányba, valamint új parkolóhelyet alakítsanak ki.

Az iskolások ott szaladnak ki a játszótérre. Pompás elképzelés

– fakadt ki az egyik helyi lakos.

A pesterzsébetiek bosszúsak, mivel úgy érzik, hogy a tervet semmilyen társadalmi egyeztetés nem előzte meg, csupán csak 153 válasz érkezett a lakótelepről. Ez csak arra volt elég, hogy az általános hangulatot felmérje a kérdésben. A két zsákutca összekötésével a felmérésben résztvevők 64 százaléka értett egyet és 17 százalékuk nem.

49 éve lakom a Tátra téren. Ilyen eszetlen beépítést vagy inkább kiárusítást még nem láttam. Inkább védeni kellene a zöld- és lakóövezetet, és korlátozni az autóforgalmat!

– írta felháborodva egy másik lakos.

Képünk illusztráció. Fotó: Bánkúti Sándor

A helyiek közül sokan úgy vélik, hogy a Tátra téri lakótelep környékének egyik legnagyobb problémája, hogy a zöldterületek és a parkolók nincsenek normálisan kialakítva. Mint mondják, az „utcák” funkcionálisan sem alkalmasak, mert nincsen alapjuk és nincsen vízelvezetésük sem. 

Többen a fent említett gondok miatt azt kérték a kerület vezetésétől, hogy készüljön a Kossuth Lajos utca–Szent Imre herceg utca–Nagysándor József utca–Jókai Mór utcák által határolt területre átfogó közlekedészsabályozási terv, ami a parkolók rendezését is tartalmazná. Ez már csak azért is fontos lenne, mert lehetővé válna, hogy valóban elindulhasson valamilyen változtatás, ami több annál, mint hogy kitennének némi murvát oda, ahol már elég sokan parkoltak korábban. Az iskola előtti összekötés bár a fasort nem veszélyezteti, de a gyep esetében zöldterületvesztéssel járna. 

Az ügyben megkerestük a Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatalt azért, hogy megtudjuk, mivel indokolják az új parkoló létrehozását, valamint azt is meg szerettük volna tudni, hogy nem tartanak-e attól, hogy a megnövekedő forgalom miatt a helyi iskolába járó diákok veszélynek lesznek kitéve, egyelőre nem válaszoltak.


 





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás