„Az unokám még nem is tudja, hogy elégtek a játékai” – hatalmas tűz pusztított egy tatabányai családi házban





Húsvéthétfőn kigyulladt egy tatabányai család háza. A tüzet a szomszédos épületben lakó nagyszülők vették észre.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.04.16.
Módosítva: 2023.04.16.
tűz Tatabánya család ház

Szinte mindene elégett annak a tatabányai családnak, amelynek húsvéthétfőn gyulladt ki a háza. A nagymama, Kecskés Veronika a Ripostnak elmondta: még mindig a történtek hatása alatt állnak. 

A házban minden a tűz martaléka lett – Fotó: Ripost

– Nálunk úgy néz ki, hogy a mi házunk első része van leválasztva egy külön kis háznak, abban laktak a fiamék az unokámmal. Mi a férjemmel éppen itthon voltunk, ő kiment az udvarra, és érezte a fojtogató füstszagot. Előrement, hogy megnézze, mi történt, akkor látta meg, hogy a fiamék lakása ablakából dől a füst…

– mesélte a nagymama a Ripostnak, majd azt is elmondta: borzasztóan megijedt, mert azt hitte, a családja is a tűz áldozata lett. Fia korábban azt mondta neki, hogy húsvétkor nagyon elfáradtak a sok sütés-főzésben, hétfőn pedig otthon fognak pihenni.

– Amikor felcsaptak a lángok, azt hittem, elájulok, mert attól tartottam, hogy ők bent alszanak. Lelki szemeim előtt már láttam, hogy megégve hozzák majd ki őket az ajtón – mondta a nagymama.

A szomszéd is próbálta eloltani a tüzet – Fotó: Ripost

Hívtuk a tűzoltókat, majd hívtam a fiatalokat is, de nem értem el őket

– emlékszik vissza Veronika, aki azt is elmesélte: az unokája miatt nem aggódott, mert ő a másik nagymamánál volt. Végül pedig hál’ istennek az is kiderült, hogy a fia és a menye kirándulni voltak, nem voltak otthon, amikor kigyulladt a ház. A családhoz először a szemben lakó szomszéd sietett át poroltóval, de túl nagyok voltak a lángok, és nem tudott megbirkózni velük. Aztán megérkeztek a tűzoltók is, de már nem lehetett megmenteni semmit.

– Öt perc alatt leégett minden. Annyit mondtak a tűzoltók, hogy valószínűleg egy régi vezeték kaphatott zárlatot, az okozhatta a tüzet.”

Veronika teljesen kétségbeesett – Fotó: Ripost

A másfél éves Attilát a család még haza se tudta hozni a másik nagymamától, ugyanis az édesapja szüleinek háza sem alkalmas rá, hogy ott elszállásolják.

Még a kisunokám nem is tudja, hogy elégett az összes szeretett játéka. Viszont ezek mellett a lakhatással is gondunk van. A  fiamék lakásából jött át a víz- és a fűtésrendszer a mi házunkba – amik szétégtek –, ezért a mi házunkban sincs se víz, se fűtés. A fiamék nálunk vannak, de a kicsit a másik mamánál kellett hagyni. Örömmel fogadjuk a segítséget, mert semmijük sem maradt, csak az, amit azon a napon viseltek. Ruhára és tartós élelmiszerre lenne szükségünk, mert most minden pénzünk arra fog elmenni, hogy neki tudjunk állni helyreállítani a károkat

zárta gondolatait megtörten Veronika. 





 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás