Mindenét elemésztette a tűz egy rákos beteg asszonynak - Videó!





Sümegi Gyulánét ugyanaz a kor támadta meg, mint ami végzett a férjével, ám az asszony felvette a harcot, de otthona elvesztése már neki is sok.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2023.02.18.
Módosítva: 2023.02.18.
lakástűz rák dráma kemoterápia

Sümegi Gyuláné férje 10 évvel ezelőtt gyors lefolyású daganatos betegségben elhunyt, decemberben pedig az özvegyasszonynál is rákot diagnosztizáltak. Február 13-án pedig leégett az otthona, ahol 26 éves fiával Dáviddal éltek. Az 58 éves asszony testileg legyengült a kemoterápia miatt, majd a lelke teljesen összetört, mikor odaveszett az otthona. Nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet pontosan, de a feltételezések szerint a kandalló felett lévő gerenda izzott, majd lobbant be.

Sümegi Gyuláné és Dávid otthona porig égett Fotó: Bánkúti Sándor

A megtört asszony könnyeivel küszködve elevenítette fel a történteket.

Szokásos napnak indult, én készültem a kemoterápiára, a fiam pedig dolgozni. Felkeltem reggel, elláttam mindent, még fel is mostam, mielőtt elindultam. Izgultam, mert az előző kemót rosszul viseltem, tiszta seb lettem. A kezelés több, mint négy óra hosszú, ezért be sem gyújtottam

 - kezdte a visszaemlékezést az asszony.

"Fél lábbal beléptem és akkor láttam, hogy hatalmas a tűz"

Amíg édesanyja kemoterápián volt, fia Dávid hazaért és már az utcára befordulva látta, hogy füstöl az otthonuk. A tűz pedig akkor robbant be, amikor a fiú kinyitotta a ház ajtaját.

Biciklivel jöttem haza, mikor láttam, hogy ez nagyon nagy füst, és akkor is azon reménykedtem, hogy csak a szomszéd tüzel valamit, vagy nem tudom. Próbáltam sietni, kinyitottam az ajtót, fél lábbal beléptem és akkor láttam, hogy hatalmas a tűz

 - a 26 éves fiú először slaggal próbálta oltani a tüzet, de hamar rájött, hogy ide komolyabb segítségre van szükség és azonnal hívta a tűzoltókat.

Az volt a legszörnyűbb az egészben, hogy csak álltam és az egész füsttől teljesen az utolsó lángdarabig végignéztem, ahogy az egész ház összedől, összeroskad

Az özvegyasszony ezalatt kemoterápiás kezelésen volt. A fiai mikor meggyötört anyjukért indultak nem tudták, hogy közöljék a borzalmas hírt.

Mondták, hogy na jó, elindulunk haza, de nem biztos, hogy lesz hova hazajönnünk

 - idézte fel az asszony, majd sírva fakadt.

A házhoz érve már sötét volt, ezért csak másnap szembesültek, hogy valósággal porig égett az otthonuk. A házon nem volt biztosítás, mivel közel 150 éves volt az épület.

Anyja és fia lelkileg teljesen összetört Fotó: Bánkúti Sándor

"Mondták, hogy otthon ég az egész ház. Akkor hirtelen arra tudtam csak gondolni, hogy legalább maradjon valami belőle, hogy újra tudjam kezdeni az egészet. A terápia után én elég rosszul vagyok, nemigen szoktam találkozni senkivel. Nem akarom vele terhelni a gyerekeket, ezért is szorítottam érte, hogy maradjon egy sarok, ahova behúzódok, addig amíg lezajlik ez a nagyon rossz időszak, és egész úton hazafelé azon gondolkoztam, hogy csak maradt, belőle valami" - mondta az asszony.

A házhoz érve már sötét volt, ezért csak másnap szembesültek, hogy valósággal porig égett az otthonuk, amin nem volt biztosítás, mivel közel 150 éves volt az épület és nem volt olyan cég, aki ezt vállalta.

A rákos beteg özvegyasszony szobája porig égett Fotó: Bánkúti Sándor

Tisztességesen dolgoztak egész életükben

Sümegi Gyuláné egész életében tisztességesen dolgozott betanított munkásként. Mindent saját maga erejéből ért el, most idegen számára, hogy az emberek segítségére van utalva, de úgy érzi egyedül már nem tudja megoldani a problémáját.

Mindenki azt mondja, most ne szégyelljem, csak olyan rossz az ember fiának, amikor tudja, hogy mindene megvolt már, most meg arra van rászorulva, hogy legalább egy kanalat adjon már valaki

- osztotta meg könnyeivel küszködve az asszony, akinek három fia és két unokája van; most legidősebb fiánál él, de nem szeretné problémáit családjára zúdítani, ezért is szeretné, ha újjá tudná építeni házukat. Aki szeretne segíteni, itt teheti meg

 





 





Ezeket olvastad már?
Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás