RETRO RÁDIÓ

Háborús állapotok Pilisvörösváron: égő kisbolt, lángoló üzlet, hatalmas füst a város felett





A szivattyúboltból csaptak át a lángok a szomszédos élelmiszerüzletre. Az óvodát is ki kellett üríteni a tomboló tűz miatt.



Megosztás
Szerző: B.T.
Létrehozva: 2023.04.04.
tűz lángok tűzoltó oltás

Hangosan szirénázó tűzoltóautók lepték el a csendes kisváros Fő utcáját kedden délelőtt. Mint arról a Bors beszámolt, egy háromszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete és felső szintje égett teljes egészében, hatalmas lángokkal Pilisvörösváron. 

Pilisvörösvár, tűz
A bolt és az áruház teteje égett le Fotó: Metropol

A lángok a szivattyúboltban csaptak fel, onnan terjedtek tovább az üzletlánc épületére. Mellette egy óvoda állt, amit a veszélyre tekintettel azonnal kiürítettek, a gyerekeket rögvest evakuálták. A helyiek fürtökbe tömörülve, tátott szájjal, döbbenten bámulták a lángokat és az oltási munkálatokat, ami nem csoda: ötös fokozatú, azaz a legmagasabb riasztást rendelték el, az utat teljes szélességében lezárták. 

Durva helyzet

– Mi akkor értünk ki, amikor már lángolt a tető, nagyon durván nézett ki. Szerencsére a tűzoltók gyorsan kiértek, nagyon sokan, több csapattal kezdtek oltani. Most már csak füstöt látunk, meg azt, hogy néha fel-fellobban valami

– mesélte az egyik közelben élő szemtanú. Hozzátette, hogy aznap áramszünet volt a településen, többek szerint ennek is köze lehet a tűzhöz: 

Áramszünet idején csaptak fel a lángok

– Nem tudja még senki, mitől keletkezhetett a tűz, mert sokan elektromos hibáról beszéltek, de áram itt sem volt, még a kártyaterminálok sem működtek a boltokban. Lehetséges, hogy egy generátort használhattak, és az hibásodott meg. Nagyon sajnálatos az eset

  – ingatta a fejét szomorúan a férfi. Elmesélte, hogy a bolt tulajdonosai mindent megtettek, hogy megakadályozzák a tragédiát: 

Azt beszélték itt, hogy nagyon hamar továbbterjedt. Mondták, hogy a bolt tulajdonosai bent voltak az épületben, amikor az egész elkezdődött.  Megpróbálták ugyan eloltani a lángokat, azonban azok olyan hirtelen csaptak fel, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, ők is kimenekültek. Szerencsére nem sérültek meg

 – tette hozzá a helybeli. 

Csak a füst maradt

Ottjártunkkor már csak füst terjengett az épületből, a forgalmat pedig egy sávon, szakaszosan megnyitották. A helyiek szerint a károk hatalmasak: 

– A szivattyúboltban nagyon sok eszköz volt, nyilván sokmillós nagyságrendben. Ahogy nézzük, a bolt teljesen kiégett, ami viszont megmaradt volna, azt a víz áztatta el. 

 – magyarázta a férfi. 

Egyelőre még nem tudni pontosan, mi okozta a tüzet és mekkora a kár. Az okokat szakértők segítségével próbálják kideríteni 


 





 





Ezeket olvastad már?
Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Így alakul az üzletek nyitvatartása és a közlekedés húsvétkor - mutatnunk néhány programötletet is a hosszú hétvégére!

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Összeveszett a barátnőjével, ennek köszönheti az életét

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás