RETRO RÁDIÓ

Újra botrányba fulladt a testületi ülés Józsefvárosban





Pikó András mellől kihátráltak egykori szövetségesei



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.28.
Módosítva: 2023.03.29.
Józsefváros pikó andrás botrány

A baloldali képviselők távolmaradása miatt újabb botrányba fulladt a testületi ülés Józsefvárosban. A kerületi ülésen csak fideszes képviselők jelentek meg. A botrányosra sikeredett ülésen több kínos kérdés is felmerült volna, mint a parkolási lehúzás vagy az alpolgármesterek fizetésének megemelése. A foghíjasra sikeredett ülést Pikó András azzal magyarázta, hogy a távol maradt képviselők koronavírusosak lettek. Pikó és a kerület baloldali vezetése közötti nézeteltérés mögött vélhetőleg az állhat, hogy a polgármester nemrég egyeztetés nélkül jelentette be, hogy a Momentum támogatásával kíván indulni a 2024-es önkormányzati választásokon.

Pikó András már a jövő évi választásokra tekint. Fotó: Máté Krisztián

A jövő évi választások közeledtével Pikó András kínosan ügyel arra, hogy ne látszódjanak a belső ellentétek, de a kerületi helyzet már jól mutatja, hogy megkezdődött a helyezkedés. A gond ezzel csak az, hogy ennek a politikai belharcnak a képviselő-testület működése issza meg a levét. Pedig az ülésen számos fontos kérdés került volna napirendre: többek között fény derülhetett volna arra, hogy miért kellett megemelni az alpolgármesterek fizetését, valamint szembesíthették volna a polgármestert az elmaradt ígéreteivel is.

 

Szinte semmi sem valósult meg az ígéretekből

Pikó András az utóbbi időben már többször is óriási pofonba szaladt bele, mint ahogyan arról beszámoltunk, Józsefváros baloldali polgármestere hiába dobta be még a választási kampányában a részvételi költségvetés tervét, a helyieket egyáltalán nem mozgatta meg az elképzelés. Az első részvételi költségvetést még 2022-ben tartották meg 120 millió forinttal, ám a program hamar gellert kapott, mivel a lakosság 1 százalékát sem sikerült bevonni az egyébként hosszadalmas folyamatba, amelynek a végén (2022 júliusában) csupán 13 ötletet választottak ki megvalósításra.

Ami a hosszú távú terveket illeti, a legtöbb ötlet vagy előkészítés alatt áll, vagy az önkormányzat hozzájárulása kell ahhoz, hogy egyáltalán az előkészítésbe lépjen. Ezek többségében olyan beruházások, amelyek nem igényelnének túl nagy előkészítést, például kutyás programok, kézművesvásárok szervezésére, szelektív hulladékgyűjtő kihelyezésére, vagy egy kereszteződés akadálymentesítésére.

 





 





Ezeket olvastad már?
Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás