Tömeges autórongálás Csömörön! Az emberektől azt kérik, hogy ne az utcán parkoljanak





Egy ismeretlen férfi tucatnyi autót rongált meg Csömörön. A polgárőrség figyelmeztette a lakosságot, hogy próbáljanak meg a kertjükbe vagy a garázsukba beállni. Van, aki már nem is meri kint hagyni a kocsiját a saját háza előtt.



Megosztás
Szerző: K. B.
Létrehozva: 2023.03.02.
Módosítva: 2023.03.02.
rongálás karcolás rendőrség autók kertváros

Érthetetlen és dühítő hírek érkeztek a Budapest melletti Csömörről. Az elmúlt két hétben ugyanis tucatnyi autót rongált meg egy férfi a községben. A beszámolók szerint fényes nappal tesz kárt az utcán parkoló kocsikban, mintha csak valami hobbit űzne, mondhatni kedvtelésből. A VIII. kerületi Bérkocsis utcában történt rongálások után ez már a második eset, amelynek az utcán parkoló autók tulajdonosai a károsultjai.

Bad,Guy,Scratching,The,Car,Door,With,A,Key,In
Fényes nappal a nyílt utcán karcolgatják a kocsikat Csömörön /Képünk csak illusztráció /Fotó: Masarik / Shutterstock

Több család kocsiját is végigkarcolták a XVI. kerületben és Csömörön, egy csömöri olvasónk családi autóját is végighúzták:

Ház előtt parkoltunk az egyik kocsival, míg a másik bent állt a garázsban. Én is be akartam állni, csak később értem haza, mint a feleségem, ezért hagytam kint az autót – mesélte olvasónk, akinek aztán másnap reggel kellemetlen meglepetésben volt része: 

Az egyik oldala érintetlen volt, de a másikat végighúzták. Úgy tűnt, mintha valaki lazán, séta közben húzott volna végig rajta, mondjuk egy kulcsot. Más kárt nem találtam, de nagyon felhúztam magam. Sosem féltem kint hagyni a kocsimat, de azóta minden nap beállok

– idézte fel a történteket egy olvasónk. Egy másik csömöri család, Tamásék is a környéken élnek, azóta minden egyes nap beállnak telkükre az autóval:

Két kocsi van a családban, időszakosan pedig a lányom is itt tartózkodik, így akkor három autóval kell számolni. Befér telken belülre mindegyik, de ha valaki előbb indult, akkor nyilván a kapun kívülre állt, hogy ne kelljen legózni a kocsikkal. Most inkább beállunk mind a hárommal, és aki reggel hatkor már indul, az kiáll az egyik kocsival, aztán a sajátjával, végül visszaáll a másikkal.  

Inkább szórakozunk ezzel reggel húsz percig, mint egy karcolás. Ismerősünk árpádföldi, az övét is végighúzták, pedig csak annyi ideig állt az utcán, míg a gyerekért ment az iskolába

– magyarázta a férfi. 

A polgárőrség figyelmezteti a lakosságot

Csömör Facebook-csoportjaiban sorra gyűjtik az emberek az információkat az elkövetőről, próbálják leszervezni, hogy kinek a fedélzeti kamerája vehette fel a rongálást, illetve a rendőrség is komolyan veszi a fenyegetést és keresik a férfit, aki felelős az autókarcolásokért. A polgárőrség arra figyelmeztette a lakosokat, hogy ha tehetik, inkább a kertjükben vagy a garázsukban parkoljanak, hogy elkerüljék az autójuk rongálódását.

A rendőrség nyomozást indított a férfi ellen

A Metropol felkereste a rendőrséget, hogy megtudja, hogyan áll jelenleg a nyomozás, és hogy valóban ilyen sok rongálás történt-e a környéken. A válaszukból kiderült, hogy nagy a baj.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Aszódi Rendőrőrse rongálás vétségének gyanúja miatt több büntetőeljárást is indított

– tájékoztatta lapunkat a Pest Vármegyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya. A hatóság beszámolt róla, hogy jelenlegi tudomásuk szerint egy ismeretlen tettes – vagy tettesek – különböző időpontokban és helyszíneken már legalább 10 járművet megrongáltak Csömör területén. A rendőrök a nyomozás során adatokat és információkat gyűjtenek, és mindent megtesznek a tettesek mielőbbi elfogása érdekében.





 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás