11 éves kocsikázó fiút kapcsoltak le a rendőrök, de nem ez volt az egyetlen meglepetés





Még a sokat látott rendőröket is sikerült meglepni egy szeredi igazoltatás közben.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.02.24.
rendőrség autó sofőr nagymama

A paraméter.sk számolt be arról az érdekes esetről, mely szerint a rendőrök egy járókelő bejelentését követően a napokban megállítottak Szereden egy autót, amit a legnagyobb meglepetésükre egy 11 éves fiú vezetett. A hab tortán az volt, hogy a tizenéves fiún kívül a nagyanyja, valamint a kocsi tulajdonosa is a járműben volt.

11 éves fiú vezet
A sokat látott rendőrök is meglepődtek a sofőr láttán Fotó:  Szlovák Rendőrség – Facebook

Mondanunk sem kell, hogy az eset után mindannyian a rendőrségen kötöttek ki. A lap szerint a rendőrség még mindig vizsgálja, hogy a fiú milyen körülmények között vezette a járművet. Miután ő nem vonható felelősségre, a rendőrség azokat a személyeket veszi elő, akik megengedték neki, hogy vezesse az autót. A törvény értelmében a jármű tulajdonosa is felelős az ügyben.

A Paraméter által idézett hatóság közlésben kihangsúlyozták, hogy amellett, hogy törvénytelen, még elképesztően felelőtlen cselekedet is vezetni hagyni egy gyereket.

A felnőttek sosem kérhetik meg a gyerekeket autóvezetésre, legyen szó akár rövid távról. A gyerek ugyanis nem tudja kiértékelni a helyzetet a közlekedésben, pánikba eshet, és különféle balesetet okozhat. Súlyos baleset esetén nem a kiskorú gyereké a felelősség, hanem azoké, akik rábízták a vezetést

– figyelmeztettek a hatóságok.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás