„Kuplung bal lábbal, utána sebességbe” – Ezzel a kartonpapírra írt használati utasítással tudott csak vezetni egy veszprémi sofőr





Igazi Benny Hill show-ra emlékeztető jelenetek zajlottak le Veszprém Vármegyében, amikor is egy közúti igazoltatás során megállítottak egy sofőrt, akinek hétköznapinak kicsit sem nevezhető „segítsége” volt.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.02.16.
rendőr Magyarország igazoltatás ellenőrzés

Valószínűleg a rendőrök sem nagyon hittek a szemüknek, amikor meglátták a műszerfalon a kézzel készített, járművezetésre vonatkozó használati utasítást.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Facebook-oldalán számolt be a megmosolyogtató esetről, bejegyzésükben ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy nem kizárólag a gépkocsivezető felelőssége, hanem a hozzátartozóké is, ha olyan személyt engednek a közúti forgalomban közlekedni, akinek vezetési gyakorlata, KRESZ-tudása ismétlésre szorul.

Ezt követően felhívták a figyelmet arra, hogy

Kérjük, hogy a jogszabályi ismereteik felelevenítésére szánjanak időt, valamint az alapvető, biztonságos közlekedéshez szükséges gépjárművezetői tudás ismételt elsajátításához kérjék bármelyik autósiskola oktatójának segítségét!

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás