Tervezd idén Firenzébe a nyaralást!





Olaszország számos kincset rejt, ráadásul nincs is messze, így, ha egy kis városnézéssel kombinált nyaralásra vágysz, akkor Firenze kitűnő úti cél. (x)



Megosztás
Szerző: PR CIKK
Létrehozva: 2023.03.13.
hirdetés

A város számos kiváló látnivalóval rendelkezik, melyeket mindenképp érdemes megtekinteni, ráadásul a toszkán táj szépsége is hamar rabul ejt. Ezenkívül a régió számos kiváló gyógyfürdőt rejt, illetve a tenger sincs messze, ha egy kis csobbanásra vágysz.

Fotó: elements.envato.com

Látnivalók, melyeket hiba lenne kihagyni Firenzében

Ha ellátogatsz Firenzébe, de nem tudod hol kezdj neki a városnézésnek, akkor azt javasoljuk, hogy kezdj a Piazza della Signoria elnevezésű téren. Ez az egyik legnépszerűbb tér a városban, ugyanis a legfontosabb múzeumok, szobrok és látnivalók itt találhatók. Például nagyon könnyen elérheted a Palazzo Vecchiót, mely egykor a Medici-családnak adott otthont, majd Firenze városházaként funkcionált, miután a család a Palazzo Pittibe költözött.

A Palazzo Vecchio főterme, az úgy nevezett Salone del Cinquecento tele van reneszánsz építészeti remekművekkel és kiváló műalkotásokkal. A művészetek kedvelői számára kihagyhatatlan program. Az időszakos kiállításokról érdemes előre tájékozódni, de a nagyon sok állandóan megtekinthető része is van a múzeumnak.

Firenze látnivalók terén bővelkedik, így érdemes kényelmes cipőt húzni, hogy minél több helyre eljuss. Például a híres firenzei dómhoz, melyet a helyiek a Cattedrale di Santa Maria del Fiore néven ismerik. Kihagyhatatlan látnivaló, ugyanis ez Firenze legikonikusabb látnivalója. Nem csupán Firenze legjelentősebb katedrálisa, de országos szinten is kiemelkedő. A kupolát és a harangtornyot mindenképp meg kell tekinteni.

A már említett Palazzo Pitti is igazán látványos, mivel Firenze legnagyobb múzeumkomplexuma, így egy látogatást mindenképp megér. A múzeum részét képezik többek közt Raphael és Caravaggio, illetve más művészek festményei.

Nemcsak az egyes látnivalókat érdemes közelről megszemlélned, hanem a város csodálatos panorámáját is célszerű megtekintened. Erre a Piazzale Michelangelo ad lehetőséget, amely a városközponton kívül helyezkedik el, de egy könnyed tizenöt perces sétával egyszerűen elérhető a központból. Ráadásul útközben is számos nevezetességgel találkozhatsz.

Viszont, ha nem szeretnéd firenzei tartózkodásod alatt lejárni a lábad, akkor érdemes lehet gépjárművet bérelned. Az autóbérlés Firenzében nagyszerű ötlet, ha nemcsak a várost, hanem a környéket is szeretnéd felfedezni.

(x)





 





Ezeket olvastad már?
"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás