RETRO RÁDIÓ

Kutyák és mentők: a magyar hősöket ünnepelték a Gundelben – Videó!





A magyar mentőalakulatok két- és négylábú hőseit köszöntötték a Gundelben.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.03.17.
Módosítva: 2023.03.20.
földrengés Mentőkutyák a Gundelben mentők Törökország Gundel

A törökországi földrengés helyszínére Magyarországról kiutazott összes mentőcsapatot a hős mentőkutyáikkal együtt látták vendégül a Gundelben, ahol a török nagykövetasszony és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is köszönetet mondott nekik az önzetlen és áldozatkész segítségnyújtásért.

Oláh Zsolt Dexterrel és Leczki Sarolta Karmával Fotó: Végh István / Metropol

Az Eventrend és a Török Nagykövetség jótékonysági együttműködésében a Gundel Palotában megvalósuló ebéddel a törökországi katasztrófában részt vett mentőalakulatoknak – így a mentésben oroszlánrészt vállalt, és eredményesen dolgozó, több tucat emberéletet megmentett kutyáknak is – meg kívánták köszönni munkájukat.

Minden mentőalakulatot meghívtak ebédre a Gundel Palotába Fotó: Végh István / Metropol

„Felemelő és értékes esemény a számunkra, hogy éttermünkben köszönthetjük a törökországi hősöket! Az Eventrend Group tagjaként a Gundelben mindig is büszkék voltunk arra, hogy éttermünk nem csupán kiváló ételeivel vált híressé, hanem kiemelt vendégszeretetével is – fogalmazott Magyary Jenő, a Gundel ügyvezetője.

Női hősök és négylábú társaik Fotó: Metropol

Az ebédre a Magyarországról kiutazott összes mentőcsapatot meghívták, a gyönyörű Gundel Palota Erzsébet királyné és Andrássy termében közel 200 főre terítettek, méghozzá Zsolnay-étkészlettel és ezüst evőeszközzel. Az ünnepi étel a Gundel Nemzeti11-ből került ki: gulyásleves és csirkepaprikás volt, desszertként pedig Rákóczi túrós tortácskával vendégelték meg a mentőcsapatok tagjait. A négylábú hősök türelmesen kivárták az asztalok mellett a gazdik étkezését, miközben egy-egy pogácsáért cserébe készségesen hagyták magukat fotózni – majd a Gundel teraszán fogyasztották el a Wolf András séf által külön nekik készített Gundel kutyamenüt: borjúhús tésztával, fűszerek nélkül.

Gülsen Karanis Eksioglu: Nagyon köszönöm szépen! Fotó: Végh István / Metropol

A Török Nagykövetségtől személyesen Gülsen Karanis Eksioglu köszöntötte a vendégeket. A nagykövetasszony méltatta, hogy magyar civilek saját családjukat hátrahagyva, önzetlenül ajánlották fel segítségüket, és a tragédiát követően szinte azonnal a helyszínen is voltak. 

„A Magyarországról érkezett alakulatok 35 ember életét mentették meg, ami hatalmas dolog, még akkor is, ha 48 ezret vesztettünk el. A mi népünk azonban erős, feltámadunk. Újraépítünk mindent, és nem feledjük soha azt a baráti, segítő kezet, amit a magyarok, a kormány, a Hungary Helps nyújtott nekünk. Végtelen hálával tartozunk magyar hőseinknek, az ő 4 lábú barátaiknak!” – mondta a török nagykövetasszony, nem felejtve el megköszönni a Gundelnek a gyönyörű helyszínt. Gülsen Karanis Eksioglu török nyelvű beszédét magyarul zárta: „Nagyon köszönöm szépen!”

Azbej Tristan: Magyarország szívbéli nagyhatalom Fotó: Végh István / Metropol

Azbej Tristan, a Minisztereknökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára emlékeztetett, a mindössze 7 esztendős Hungary Helps Program már számos esetben bizonyított.

A magyarok számos esetben tanúbizonyságot tettek arról, hogy szívükben mennyire nagylelkűek, áldozatkészek. Jó dolog, hogy a Hungary Helpsnek csak támogatni kell ezeket a hősöket, akiknek köszönettel és tiszteletadással tartozunk a szolgálatukért” – jelentette ki az államtitkár. Azbej Tristan úgy fogalmazott, ha gazdaságilag nem is, de szívben Magyarország nagyhatalom.

Dexter és Karma, a két főhős együtt ebédel a Gundel teraszán Fotó: Végh István / Metropol

A köszönőebéden találkoztunk többek között Dexterrel és Karmával, akik párban „dolgoztak”, és együtt 17 embert mentettek meg a 35-ből. A hőstettükről gazdáikat, Leczki Saroltát és Oláh Zsoltot kérdeztük. Megtudtuk azt is, hogy lesz egy projektmenedzserből nem hivatásos, mégis megszállott kutyás mentő, valamint hogy miért mondja egy, a civilben intenzív osztályos ápolóként a mentésben részt vett feleség és édesanya, hogy „nem is tudjuk, mennyire jó dolgunk van itt”. 

Ha minderre kíváncsi vagy, nézd meg a videót!

Meghívott mentőcsapatok

1. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz tartozó Hunor Mentőszervezet,

2. Terrorelhárítási Központ,

3. Budapesti Önkéntes Mentő Egylet,

4. Baptista Szeretetszolgálat,

5. Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat,

6. Életjel Mentőcsapat,

7. Magyar Református Szeretetszolgálat,

8. Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki és Építészmérnöki Karának szakemberei.

9.  Budapest Mentőszervezet - Katolikus Karitász

 





 





Ezeket olvastad már?
Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás